Edamamesalat med hjemmelaget hvitløk- og korianderdressing
Oppdag en frisk og smakfull edamame salat med hjemmelaget hvitløk-koriander vinaigrette. Perfekt som forrett eller lett måltid på varme sommerdager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Salat:
- 6 øre mais, fjernet skall og silke
- 8 kopper fersk edamame (med skall)
- 1 (425 gram) boks svarte bønner, skylt og drenert
- 2 store modne tomater, hakket
- 2 små løk, finhakket
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- Dressing:
- 1 jalapeño, delt i to og frø fjernet
- 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 1/2 spiseskje sitronsaft
- 2 spiseskje finhakket koriander
- 1 spiseskje balsamicoeddik
- 1 1/2 teskje malt spisskummen
Fremgangsmåte
- 1Fyll en stor kjele halvfull med lettsaltet vann og kok opp. Tilsett maiskolber og la det koke igjen. Kok til maisen er myk, men fortsatt fast, ca. 5 minutter. Ta opp av kjelen; skyll med kaldt vann til den er avkjølt nok til å håndteres. Skjær av kornene fra kolben med en skarp kniv; legg dem i en stor blandingsbolle.
- 2Legg edamame i en stor kjele; hell i 5–8 centimeter vann. Dekk til; kok opp. Damp edamame til skallet er mykt, 2 til 3 minutter. Sil av vannet; la det avkjøle. Klem midten av hver pod for å få ut edamamen i en bolle.
- 3Bland edamame, svarte bønner, tomater og løk med maiskornene; krydre med salt og pepper.
- 4Sett ovnsristen omtrent 15 centimeter fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement. Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie; legg jalapeño med skinnsiden opp på bakeplaten.
- 5Rist jalapeño i den forvarmede ovnen til den ytre skinnet er forkullet, ca. 5 minutter; finhakk med en skarp kniv.
- 6Bland olivenolje, hvitløk, den ristede jalapeñoen, sitronsaft, koriander, balsamicoeddik og spisskummen i en bolle; visp til godt blandet. Hell over grønnsaksblandingen; rør til grønnsakene er dekket.