Hello Fresh Mobile Banner
Edamamesalat med hjemmelaget hvitløk- og korianderdressing

Edamamesalat med hjemmelaget hvitløk- og korianderdressing

Oppdag en frisk og smakfull edamame salat med hjemmelaget hvitløk-koriander vinaigrette. Perfekt som forrett eller lett måltid på varme sommerdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • Salat:
  • 6 øre mais, fjernet skall og silke
  • 8 kopper fersk edamame (med skall)
  • 1 (425 gram) boks svarte bønner, skylt og drenert
  • 2 store modne tomater, hakket
  • 2 små løk, finhakket
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • Dressing:
  • 1 jalapeño, delt i to og frø fjernet
  • 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 1/2 spiseskje sitronsaft
  • 2 spiseskje finhakket koriander
  • 1 spiseskje balsamicoeddik
  • 1 1/2 teskje malt spisskummen

Fremgangsmåte

  1. 1Fyll en stor kjele halvfull med lettsaltet vann og kok opp. Tilsett maiskolber og la det koke igjen. Kok til maisen er myk, men fortsatt fast, ca. 5 minutter. Ta opp av kjelen; skyll med kaldt vann til den er avkjølt nok til å håndteres. Skjær av kornene fra kolben med en skarp kniv; legg dem i en stor blandingsbolle.
  2. 2Legg edamame i en stor kjele; hell i 5–8 centimeter vann. Dekk til; kok opp. Damp edamame til skallet er mykt, 2 til 3 minutter. Sil av vannet; la det avkjøle. Klem midten av hver pod for å få ut edamamen i en bolle.
  3. 3Bland edamame, svarte bønner, tomater og løk med maiskornene; krydre med salt og pepper.
  4. 4Sett ovnsristen omtrent 15 centimeter fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement. Dekk en bakeplate med aluminiumsfolie; legg jalapeño med skinnsiden opp på bakeplaten.
  5. 5Rist jalapeño i den forvarmede ovnen til den ytre skinnet er forkullet, ca. 5 minutter; finhakk med en skarp kniv.
  6. 6Bland olivenolje, hvitløk, den ristede jalapeñoen, sitronsaft, koriander, balsamicoeddik og spisskummen i en bolle; visp til godt blandet. Hell over grønnsaksblandingen; rør til grønnsakene er dekket.