Grillede spiralkyllingspyd

Grillede spiralkyllingspyd

Lær hvordan du lager deilige grillspyd med spiralformet kylling. Enkel oppskrift, perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 skinn- og benfrie kyllingbryst
  • 1 kopp hakket fersk persille
  • 1/4 kopp Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer revet Parmesanost
  • 1 spiseskje hakket fersk basilikum
  • 2 fedd hvitløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Legg kyllingbrystene mellom to ark med tykt plastfolie på en solid, jevn overflate. Bank forsiktig med den glatte siden av en kjøtthammer til en tykkelse på 1/4 tomme. Fjern det øverste plastfoliarket. Skjær hvert kyllingbryst i strimler. Rull dem opp og tre dem på en spyd.
  2. 2Bland persille, Dijon-sennep, Parmesanost, basilikum og hvitløk i en liten bolle. Smør blandingen over de spydede kyllingbitene.
  3. 3Plasser kyllingspydene på et stekebrett og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet og la smakene trekke i minst 2 timer.
  4. 4Sett ovnracket omtrent 15 cm fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement.
  5. 5Fjern plastfolien og grill kyllingspydene i den forvarmede ovnen, snu dem en gang halvveis gjennom, til kyllingen ikke lenger er rosa og er saftig, ca. 10 til 15 minutter.