Grillede spiralkyllingspyd
Lær hvordan du lager deilige grillspyd med spiralformet kylling. Enkel oppskrift, perfekt for sommergrilling og sosiale sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 skinn- og benfrie kyllingbryst
- 1 kopp hakket fersk persille
- 1/4 kopp Dijon-sennep
- 2 spiseskjeer revet Parmesanost
- 1 spiseskje hakket fersk basilikum
- 2 fedd hvitløk, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Legg kyllingbrystene mellom to ark med tykt plastfolie på en solid, jevn overflate. Bank forsiktig med den glatte siden av en kjøtthammer til en tykkelse på 1/4 tomme. Fjern det øverste plastfoliarket. Skjær hvert kyllingbryst i strimler. Rull dem opp og tre dem på en spyd.
- 2Bland persille, Dijon-sennep, Parmesanost, basilikum og hvitløk i en liten bolle. Smør blandingen over de spydede kyllingbitene.
- 3Plasser kyllingspydene på et stekebrett og dekk med plastfolie. Sett i kjøleskapet og la smakene trekke i minst 2 timer.
- 4Sett ovnracket omtrent 15 cm fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement.
- 5Fjern plastfolien og grill kyllingspydene i den forvarmede ovnen, snu dem en gang halvveis gjennom, til kyllingen ikke lenger er rosa og er saftig, ca. 10 til 15 minutter.