Kjøttdeig I

Kjøttdeig I

Lær hvordan du lager mincemeat i med denne enkle oppskriften. Perfekt til bakverk, desserter og som smakfull fylling. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1 pund Golden Delicious epler – skrellet, kjernet og hakket
  • 1/2 pund gule rosiner
  • 1/2 pund tørkede currants
  • 1/2 pund rosiner
  • 1/2 pund storfe-suet, revet
  • 1/2 teskje malt allspice
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1/2 pund brunt sukker
  • 4 unser kandisert sitrusskall, blandet
  • 1/2 kopp skivede mandler
  • 2 sitroner, presset og revet skall
  • 1/4 kopp brandy
  • 2 teskjeer malt ingefær
  • 1/4 teskje malt muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 1Legg epler, gull rosiner, currants, rosiner, svor, allehånde, kanel, brunt sukker, sitrusskall, mandler, sitronrind, sitronsaft, brandy, ingefær og muskatnøtt i en stor bolle og bland godt. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet i 2 dager for å la smakene utvikle seg.
  2. 2Steriliser nok hermetikkglass og lokk til å romme mincemeat.
  3. 3Fyll mincemeaten i steriliserte glass, og pass på at det ikke er luftrom eller tomrom. Fyll glassene helt opp til kanten. Skru på lokkene.
  4. 4Plasser et rist i bunnen av en stor kjele og fyll den med kokende vann til halvfullt. Senk forsiktig glassene ned i kjelen med en tang eller holder, og pass på at det er 2 tommers avstand mellom glassene. Tilsett mer kokende vann om nødvendig, slik at toppen av glassene dekkes av 2 tommer vann. Kok opp vannet, dekk til, og la det koke i 30 minutter.
  5. 5Ta glassene ut av kjelen og plasser dem på et håndkle- eller treflate, med noen centimeters mellomrom, til de er avkjølt. Når de er kalde, trykk på toppen av hver lokk med fingeren for å forsikre deg om at forseglingen er tett (lokket skal ikke bevege seg opp eller ned). Mincemeaten bør lagres i 2 eller 3 måneder før bruk, men kan oppbevares i opptil ett år.