Rask eplegelé

Rask eplegelé

lær hvordan du lager en enkel og rask eplegelé som passer perfekt til frokost eller som tilbehør. enkel oppskrift med få ingredienser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 5 pund epler
  • 1 (2 unser) pakke med pulverisert fruktpektin
  • 9 kopper hvitt sukker
  • 5 pintglass

Fremgangsmåte

  1. 1Eplesaft ved bruk av en elektrisk saftpresser; hell den over i en fettavskiller. Forsiktig, sil ut saften fra skummet og ned i en stor kjele.
  2. 2Rør inn pektin i eplesaften; kok opp til en kraftig kok. Rør inn sukker i den kokende blandingen. Kok opp igjen, og la det koke i ett minutt. Ta umiddelbart av varmen.
  3. 3Steriliser glassene og lokkene i kokende vann i minst 5 minutter. Hell eplesaften i de varme, steriliserte glassene, og fyll opp til ca. 1/4 tomme under kanten. Bruk en tynn slikkepott til å fjerne eventuelle luftbobler ved å gå rundt innsiden av glassene etter at de er fylt. Tørk kantene på glassene med en fuktig papirserviett for å fjerne matrester. Sett på lokkene og skru på ringene.
  4. 4Plasser en rist i bunnen av en stor kjele og fyll den halvfull med vann. Kok opp vannet, og senk glassene forsiktig ned i det kokende vannet med en holder. La det være 2 tommers avstand mellom glassene. Tilsett mer kokende vann om nødvendig for å få vannstanden til å være minst 1 tomme over toppene på glassene. Kok opp vannet igjen, dekk til kjelen, og la det koke i 5 minutter.
  5. 5Ta glassene ut av kjelen og plasser dem på en klut- eller treflate, med noen centimeters mellomrom, til de er avkjølt. Når de er kalde, trykk lett på toppen av hvert lokk med en finger for å forsikre deg om at forseglingen er tett (lokket skal ikke bevege seg opp eller ned). Oppbevar på et kjølig, mørkt sted.