
Pistasjkaramell
lær å lage pistachio brittle med denne enkle oppskriften. en deilig, sprø søt smak av pistasjnøtter perfekt som snacks eller gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Vegetabelolje kokespray
- 1 kopp sukker
- 1/4 kopp lys mais sirup
- 1/4 kopp vann
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 1/4 teskje natron
- 3/4 teskje kosher salt
- 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 1 kopp tørket, ristet, skallet, usaltet pistasjnøtter
Fremgangsmåte
- 1Dekk et stekebrett med bakepapir; lett spray med vegetabilsk oljespray. I en middels stor kjele over middels høy varme, kok opp 1 kopp sukker, 1/4 kopp lys mais sirup, 1/4 kopp vann og 2 spiseskjeer usaltet smør. La det småkoke, rør ofte, til blandingen har fått en middels karamellfarge, ca. 12 til 15 minutter. Fjern fra varmen. Rør inn 1/4 teskje natron (det vil skumme), 3/4 teskje kosher salt, 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt og 1 kopp tørkede, ristet, skallede usaltede pistasj nøtter. Hell blandingen på stekebrettet og fordel den jevnt. La det avkjøle helt. Bryt opp i 24 biter.