Bringebær- og kokosfløtesjokolade-hasselnøtt s'mores
Lær hvordan du lager deilige s'mores med bringebær, kokos, sjokolade og hasselnøtter. Perfekt for sommerens kveldsgrilling og festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 kopp rå hasselnøtter
- 1/3 kopp melkefri mørk sjokoladechips
- 2 teskjeer smeltet kokosolje
- 1/8 teskje salt
- 1 ½ kopper (ca. ½ pint) bringebær
- ½ kopp kokosnøttkrem, pisket, se Kok’s notat
- 16 grahamkjeksbiter
Fremgangsmåte
- 1For sjokolade- og hasselnøttspredningen: Forvarm ovnen til 180 grader Celsius. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 2Plasser hasselnøttene på stekebrettet og rist dem i 10 til 15 minutter, eller til de er lett brune. La dem avkjøle. Bruk et kjøkkenhåndkle til å rulle hasselnøttene på bakepapiret for å fjerne skallet. Kast skallet og overfør hasselnøttene til en food processor. Kjør i ca. 5 minutter, til nøttene har blitt til en smøraktig masse.
- 3Smelt sjokoladeknapper og kokosolje i en liten kjele på lav varme. Overfør til food processoren, tilsett salt, og kjør kort for å blande. (Hvis spredningen ikke er søt nok for din smak, kan du prøve å tilsette 1 spiseskje agavesirup.) La det avkjøle i omtrent 5 minutter i kjøleskapet mens du forbereder de andre ingrediensene.
- 4For s'mores: Monter s'mores ved å legge omtrent 1/2 spiseskje sjokolade- og hasselnøttspredning, 4 bringebær og 1 spiseskje pisket kokosnøttkrem mellom to kjeksbiter. (Du vil ha igjen noe av sjokolade- og hasselnøttspredningen.)