Wandies
oppskrift på wandies, myke og smakfulle småkaker som passer perfekt til kaffen. enkel å lage og deilige å spise.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 10 egg
- 2. 2/3 kopp hvitt sukker
- 3. 4 teskjeer vaniljeekstrakt
- 4. 2 spiseskjeer appelsinekstrakt
- 5. 1 spiseskje appelsinskall
- 6. 1 (170 gram) boks med frossen appelsinjuicekonsentrat
- 7. 1 kopp kremfløte
- 8. 2,3 kilo hvetemel
- 9. 2 2/3 spiseskjeer bakepulver
- 10. 1 teskje salt
- 11. 2 liter olje til dypsteking
- 12. 2 kopper melis til dekorasjon
Fremgangsmåte
- 11. I en stor bolle pisker du eggene, sukkeret, vaniljen, appelsin-essensen, appelsinskallet, appelsinjuice-konsentratet og den tykke fløten til det er godt blandet. Rør inn bakepulver og salt. Bland gradvis inn nok mel til å danne en myk, men fast deig.
- 22. Varm opp 5 centimeter olje i en dyp støpejerns- eller elektrisk stekepanne til 190 grader Celsius. På en lett melet overflate kjevler du ut deigen til ca. 0,6 centimeter tykkelse. Kutt ut 5 x 3 centimeter kvadrater og lag en liten skjæring i midten av hver.
- 33. Stek på hver side i den varme oljen til de er gyldne. Tilsett mer olje i pannen etter behov. Når kokiene er avkjølt, dryss over melis.