Wandies

Wandies

oppskrift på wandies, myke og smakfulle småkaker som passer perfekt til kaffen. enkel å lage og deilige å spise.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 10 egg
  • 2. 2/3 kopp hvitt sukker
  • 3. 4 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 4. 2 spiseskjeer appelsinekstrakt
  • 5. 1 spiseskje appelsinskall
  • 6. 1 (170 gram) boks med frossen appelsinjuicekonsentrat
  • 7. 1 kopp kremfløte
  • 8. 2,3 kilo hvetemel
  • 9. 2 2/3 spiseskjeer bakepulver
  • 10. 1 teskje salt
  • 11. 2 liter olje til dypsteking
  • 12. 2 kopper melis til dekorasjon

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle pisker du eggene, sukkeret, vaniljen, appelsin-essensen, appelsinskallet, appelsinjuice-konsentratet og den tykke fløten til det er godt blandet. Rør inn bakepulver og salt. Bland gradvis inn nok mel til å danne en myk, men fast deig.
  2. 22. Varm opp 5 centimeter olje i en dyp støpejerns- eller elektrisk stekepanne til 190 grader Celsius. På en lett melet overflate kjevler du ut deigen til ca. 0,6 centimeter tykkelse. Kutt ut 5 x 3 centimeter kvadrater og lag en liten skjæring i midten av hver.
  3. 33. Stek på hver side i den varme oljen til de er gyldne. Tilsett mer olje i pannen etter behov. Når kokiene er avkjølt, dryss over melis.