Jicamasalat med ingefær- og limesaus
Lær hvordan du lager en frisk jicama salat med en smakfull ingefær lime dressing. Enkel oppskrift perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Dressing:
- 3 spiseskjeer olivenolje
- 1 lime, revet og presset
- 1 spiseskje fersk revet ingefær
- 1 spiseskje honning
- 1 teskje sesamolje
- salt etter smak
- 2 jicama, skrelt og kuttet i matchstikker
- 2 kopper gulrøtter, skåret i tynne strimler med en grønnsaksskreller
- 1 kopp ferske erteknopper
- 1 avokado - skrelt, kjernet og skivet
- 1/2 kopp kokt quinoa
- 1 spiseskje hakket fersk koriander, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Pisk sammen olivenolje, limejuice, limeskall, ingefær, honning, sesamolje og salt i en bolle med en håndmikser til dressingen er tykk og kremet.
- 2Bland jicama, gulrøtter, erteknopper, avokado, quinoa og koriander i en stor bolle; hell dressingen over og vend forsiktig slik at alt blir dekket.