Hello Fresh Mobile Banner
Tomat-Tartes Tatin

Tomat-Tartes Tatin

lær hvordan du lager deilige tomat tartes tatins med vår enkle oppskrift. perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 pint cherrytomater, toppene kuttet av
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 4 teskjeer sukker
  • 8 soltørkede tomater (ikke i olje), hakket
  • 1/2 pund frossen butterdeig, tint

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C.
  2. 2Gi cherrytomatene et klem for å fjerne frøene; sett til side.
  3. 3Fordel smøret i 6 ovnssikre bakeformer på 6 unser. Strø over sukkeret.
  4. 4Fyll hver form med cherrytomatene, og legg et lag med soltørkede tomater i midten.
  5. 5Dekk løst med folie og stek i 1 time.
  6. 6Trykk forsiktig ned på tomatene (som vil ha krympet), og form dem etter formen på koppene. Stek, dekket, i ytterligere 45 minutter.
  7. 7Ta ut av ovnen. Øk temperaturen til 220°C.
  8. 8Kjevle ut paideigen til ca. 3 mm tykk. Kutt ut 6 sirkler på 10 cm og stikk hull over hele med en gaffel.
  9. 9Legg en paibunn på hver kopp, og trykk for å forsegle. Stek i 15 minutter.
  10. 10Ta ut og la avkjøle i 15 minutter. Bruk en liten, skarp kniv rundt kantene og snu tarten ut på tallerkener.