
Tomat-Tartes Tatin
lær hvordan du lager deilige tomat tartes tatins med vår enkle oppskrift. perfekt som forrett eller lett måltid om sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 pint cherrytomater, toppene kuttet av
- 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 4 teskjeer sukker
- 8 soltørkede tomater (ikke i olje), hakket
- 1/2 pund frossen butterdeig, tint
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C.
- 2Gi cherrytomatene et klem for å fjerne frøene; sett til side.
- 3Fordel smøret i 6 ovnssikre bakeformer på 6 unser. Strø over sukkeret.
- 4Fyll hver form med cherrytomatene, og legg et lag med soltørkede tomater i midten.
- 5Dekk løst med folie og stek i 1 time.
- 6Trykk forsiktig ned på tomatene (som vil ha krympet), og form dem etter formen på koppene. Stek, dekket, i ytterligere 45 minutter.
- 7Ta ut av ovnen. Øk temperaturen til 220°C.
- 8Kjevle ut paideigen til ca. 3 mm tykk. Kutt ut 6 sirkler på 10 cm og stikk hull over hele med en gaffel.
- 9Legg en paibunn på hver kopp, og trykk for å forsegle. Stek i 15 minutter.
- 10Ta ut og la avkjøle i 15 minutter. Bruk en liten, skarp kniv rundt kantene og snu tarten ut på tallerkener.