Hvit sjokolade- og kardemomsaus
Lær hvordan du lager en deilig hvitsjokolade- og kardemommesaus som passer perfekt til desserter og kaker. Enkel oppskrift med trinnvise instruksjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 9 flytende unser kremfløte
- 1/4 teskje malt kardemomme
- 1 vaniljestang, delt på langs med frø skrapet ut av frøskallet
- 4 1/2 unser hvit sjokoladebiter
Fremgangsmåte
- 1Hell tung kremfløte i en kjele og varm opp til lavt småkoking over svak varme; tilsett kardemomme, vaniljestangfrø og vaniljestangen i den småkokende kremen.
- 2Fjern kjelen fra varmen og rør inn hvit sjokoladechips i kremen; rør kontinuerlig til sjokoladen har smeltet og blandingen er jevn.
- 3Sett kjelen tilbake på lav varme. Kok opp sausen, og rør ofte, til den tykner, ca. 10 til 20 minutter. Sil gjennom en veldig fin sil over i en bolle.
- 4La sausen avkjøle i minst 10 minutter før servering.