
Kake uten mel med kokos og mandel
oppskrift på en deilig, melkefri kokos- og mandelkake uten mel, perfekt for glutenfri dessert eller kake til spesielle anledninger
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 kopper mandelmel
- 3/4 kopp kokosflak
- 1 1/4 kopper superfint sukker
- 4 egg
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 7/8 kopp usaltet smør, smeltet og avkjølt
- 2 spiseskjeer mandelskiver
- 2 spiseskjeer melis, eller etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en 23 cm rund springform.
- 2Bland mandelmel, sukker og kokos i en stor bolle.
- 3Pisk egg, avkjølt smør og vanilje sammen med en visp til det er glatt; hell det i bollen med mandelmelblandingen og vend forsiktig til det er jevnt og ligner på røre. Hell røren i den forberedte formen. Strø mandelflak over toppen av røren.
- 4Stek i forvarmet ovn til toppen av kaken er fast, ca. 40 minutter. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter før den tas ut og settes på en avkjølingsrist for å avkjøle helt. Sikt over melis på toppen av den avkjølte kaken.