Trøstende kylling-, tranebær- og sopprisotto
Oppdag en varm og smakfull risotto med kylling, tranebær og sopp. Perfekt for en hyggelig middag som kombinerer søtt og salty.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp smør, delt
- 1 pund sopp, tynne skiver
- koshersalt etter smak
- 6 spiseskjeer hvitvin, delt
- 1 1/2 bunt lacinato-kål
- 2 kopper hakket stekt kylling
- 1 kopp tørkede tranebær
- Nykvernet svart pepper etter smak
- 2 store purre (bare de hvite og lysegrønne delene), tynne skiver
- 2 kopper kortkornet brunt ris
- 1 kvist fersk timian
- 4 kopper kyllingbuljong med lavt natriuminnhold, delt
- 6 kopper vann
- 1/4 kopp stekesjyen fra en stekt kylling
Fremgangsmåte
- 1Smelt halvparten av smøret i en stor, tykk gryte over middels høy varme; tilsett sopp og krydre med salt. Kok og rør i soppen til den er myk og begynner å bli brun, ca. 5 til 10 minutter. Hell 2 spiseskjeer hvitvin over soppen; kok og rør til vinen har redusert i volum, ca. 2 minutter til.
- 2Rør inn grønnkål sammen med soppen, krydre med salt, og sett på lokk. Kok til grønnkålen har visnet, ca. 5 minutter.
- 3Rør inn kylling og tranebær i grønnkålblandingen; krydre med salt og pepper. Overfør blandingen til en stor bolle, og sett gryten tilbake på middels høy varme.
- 4Smelt resten av smøret i gryten; tilsett purre og krydre med salt. Surr purre til den er myk, ca. 2 til 3 minutter. Rør inn ris og timian for å dekke risen med smør; kok og rør til det dufter godt, ca. 2 til 3 minutter.
- 5Hell i 2 kopper kyllingkraft i gryten; kok opp, og rør av og til til kraften nesten er absorbert i risen og en skje dras gjennom risen og etterlater en sti, ca. 8 minutter. Gjenta prosessen to ganger til med resten av kraften.
- 6Rør sammen vann og kyllingfett i en bolle. Rør inn 2 kopper av grønnkålblandingen i gryten; kok opp, og rør av og til til kraften er nesten absorbert i risen og en skje dras gjennom risen og etterlater en sti, ca. 8 minutter. Gjenta prosessen to ganger til med resten av grønnkålblandingen, og kok til blandingen er kremet og risen er fyldig, men fortsatt fast i konsistensen. Fjern og kast timianstilken. Krydre risblandingen med salt og pepper.
- 7Forvarm ovnen til 175 °C (350 °F).
- 8Rør inn omtrent to tredjedeler av