Pekan-, sitron-, ingefær-, hamp- og chia-scones
oppskrift på sunne scones med pekannøtter, sitron, ingefær, hamp og chiafrø. perfekt til frokost eller som en næringsrik snack.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 2 sitroner
- 1 spiseskje vann, eller etter behov (valgfritt)
- 1/4 kopp kokosmelk
- 2 spiseskjeer chiafrø
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 kopp kokosolje, avkjølt
- 2 kopper hvetemel
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 2 teskjeer kremortartari
- 1 teskje natron
- 1 teskje malt ingefær
- 3/4 teskje salt
- 1/2 kopp finhakkede pekannøtter
- 1/4 kopp hampfrø
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 2Riv sitronene. Press sitronene ut juicen i et målebeger, tilsett vann etter behov, til du har 7 spiseskjeer væske. Bland sitronzest, sitronjuice, kokosmelk, chiafrø og vaniljeekstrakt i en bolle; la det stå og tykne i ca. 10 minutter.
- 3Skjær den kalde kokosoljen i terninger på en arbeidsflate. Bland mel, sukker, krem av tartar, natron, ingefær og salt i en food processor; puls for å blande. Tilsett kokosoljen og puls til blandingen ligner grove smuler. Tilsett kokosmelk og puls til deigen begynner å klumpe seg og danne en ball.
- 4Hell deigen ut på en lett melet arbeidsflate; kna forsiktig inn pekannøtter og hampfrø for å fordele dem jevnt. Del deigen i to like deler; form hver del til en runding ca. 2,5 cm tykk. Skjær hver runding i 8 spisse trekanter og legg dem på det forberedte stekebrettet.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til toppene spretter tilbake når de lett trykkes på, ca. 25–30 minutter.


