Pekan-, sitron-, ingefær-, hamp- og chia-scones

Pekan-, sitron-, ingefær-, hamp- og chia-scones

oppskrift på sunne scones med pekannøtter, sitron, ingefær, hamp og chiafrø. perfekt til frokost eller som en næringsrik snack.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 2 sitroner
  • 1 spiseskje vann, eller etter behov (valgfritt)
  • 1/4 kopp kokosmelk
  • 2 spiseskjeer chiafrø
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 kopp kokosolje, avkjølt
  • 2 kopper hvetemel
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 2 teskjeer kremortartari
  • 1 teskje natron
  • 1 teskje malt ingefær
  • 3/4 teskje salt
  • 1/2 kopp finhakkede pekannøtter
  • 1/4 kopp hampfrø

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Legg et bakepapir på et stekebrett.
  2. 2Riv sitronene. Press sitronene ut juicen i et målebeger, tilsett vann etter behov, til du har 7 spiseskjeer væske. Bland sitronzest, sitronjuice, kokosmelk, chiafrø og vaniljeekstrakt i en bolle; la det stå og tykne i ca. 10 minutter.
  3. 3Skjær den kalde kokosoljen i terninger på en arbeidsflate. Bland mel, sukker, krem av tartar, natron, ingefær og salt i en food processor; puls for å blande. Tilsett kokosoljen og puls til blandingen ligner grove smuler. Tilsett kokosmelk og puls til deigen begynner å klumpe seg og danne en ball.
  4. 4Hell deigen ut på en lett melet arbeidsflate; kna forsiktig inn pekannøtter og hampfrø for å fordele dem jevnt. Del deigen i to like deler; form hver del til en runding ca. 2,5 cm tykk. Skjær hver runding i 8 spisse trekanter og legg dem på det forberedte stekebrettet.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til toppene spretter tilbake når de lett trykkes på, ca. 25–30 minutter.