Mektige Granola
oppskrift på mighty granola, en næringsrik og smakfull frokost som gir deg energi hele dagen. enkel å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 8 kopper havregryn
- 1 kopp amarant
- 1 kopp solsikkefrø
- 1 kopp finhakkede pekannøtter
- 1 kopp finhakkede valnøtter
- 1 kopp skivede mandler
- 1 kopp linfrømel
- 1 kopp malt chiafrø
- 1 kopp honning
- 1 kopp lønnesirup
- 1 kopp kokosolje
- 1/2 kopp brunt sukker
- 1/4 kopp smør
- 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
- 2 spiseskjeer malt kanel
- 2 teskjeer salt
- 2 kopper rosiner
- 1 kopp tørkede kirsebær
- 1/2 kopp tørkede blåbær
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Legg to bakeplater med bakepapir.
- 2Bland havregryn, amarant, solsikkefrø, pekannøtter, valnøtter, mandler, linfrømel og knuste chiafrø i en veldig stor bolle; rør godt sammen.
- 3Bland honning, lønnesirup, kokosolje, brunt sukker, smør, vaniljeekstrakt, kanel og salt i en stor kjele over middels varme. Kok opp under konstant omrøring. La det koke og rør i omtrent 1 minutt. Ta kjelen av varmen.
- 4Hell lønnesirupblandingen over havreblandingen i bollen; rør til havregrynene er fuktige. Fordel jevnt på bakeplatene.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til det er lett ristet, og rør i blandingen halvveis gjennom steketiden, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og la det avkjøle i ca. 5 minutter. Overfør til en veldig stor bolle. Tilsett rosiner, kirsebær og blåbær; rør godt sammen.

