Mektige Granola

Mektige Granola

oppskrift på mighty granola, en næringsrik og smakfull frokost som gir deg energi hele dagen. enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 8 kopper havregryn
  • 1 kopp amarant
  • 1 kopp solsikkefrø
  • 1 kopp finhakkede pekannøtter
  • 1 kopp finhakkede valnøtter
  • 1 kopp skivede mandler
  • 1 kopp linfrømel
  • 1 kopp malt chiafrø
  • 1 kopp honning
  • 1 kopp lønnesirup
  • 1 kopp kokosolje
  • 1/2 kopp brunt sukker
  • 1/4 kopp smør
  • 2 spiseskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 spiseskjeer malt kanel
  • 2 teskjeer salt
  • 2 kopper rosiner
  • 1 kopp tørkede kirsebær
  • 1/2 kopp tørkede blåbær

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Legg to bakeplater med bakepapir.
  2. 2Bland havregryn, amarant, solsikkefrø, pekannøtter, valnøtter, mandler, linfrømel og knuste chiafrø i en veldig stor bolle; rør godt sammen.
  3. 3Bland honning, lønnesirup, kokosolje, brunt sukker, smør, vaniljeekstrakt, kanel og salt i en stor kjele over middels varme. Kok opp under konstant omrøring. La det koke og rør i omtrent 1 minutt. Ta kjelen av varmen.
  4. 4Hell lønnesirupblandingen over havreblandingen i bollen; rør til havregrynene er fuktige. Fordel jevnt på bakeplatene.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til det er lett ristet, og rør i blandingen halvveis gjennom steketiden, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og la det avkjøle i ca. 5 minutter. Overfør til en veldig stor bolle. Tilsett rosiner, kirsebær og blåbær; rør godt sammen.