Gulrot-dip
oppskrift på en deilig og sunn gulrot-dip. perfekt som forrett eller snacks, enkel å lage, og full av smak. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 kopp varmt vann
- 1 (2 g) pose chai-te
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 2 ½ kopper tynne skiver av gulrøtter
- ¾ kopp hakket løk
- ½ kopp hakkede pekannøtter
- ½ kopp soyamelk
- 2 spiseskjeer sesamfrø
- 1 spiseskje honning
- ½ teskje fennikelfrø
- ¼ teskje malt kanel
- ¼ teskje malt nellik
- ¼ teskje chipotle-paprikapulver
Fremgangsmåte
- 1Hell varmt vann over chai-teposen i en kopp; la trekke i 5 minutter, og kast deretter teposen.
- 2Varm opp olje i en stekepanne over høy varme; tilsett gulrøtter og løk, og stek til løken er gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer chai-te til gulrøttene og kok opp; skru ned varmen, dekk til pannen, og la det småkoke i 15 minutter.
- 3Kok og rør pecannøtter i en stekepanne over middels varme til de er duftende, ca. 5 minutter.
- 4Kjør gulrotblandingen, pecannøtter, soyamelk, sesamfrø, honning, fennikelfrø, kanel, nellik, og chipotle-pulver i en blender til den er jevn.