Gulrot-dip

Gulrot-dip

oppskrift på en deilig og sunn gulrot-dip. perfekt som forrett eller snacks, enkel å lage, og full av smak. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 kopp varmt vann
  • 1 (2 g) pose chai-te
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 2 ½ kopper tynne skiver av gulrøtter
  • ¾ kopp hakket løk
  • ½ kopp hakkede pekannøtter
  • ½ kopp soyamelk
  • 2 spiseskjeer sesamfrø
  • 1 spiseskje honning
  • ½ teskje fennikelfrø
  • ¼ teskje malt kanel
  • ¼ teskje malt nellik
  • ¼ teskje chipotle-paprikapulver

Fremgangsmåte

  1. 1Hell varmt vann over chai-teposen i en kopp; la trekke i 5 minutter, og kast deretter teposen.
  2. 2Varm opp olje i en stekepanne over høy varme; tilsett gulrøtter og løk, og stek til løken er gjennomsiktig, ca. 10 minutter. Tilsett 2 spiseskjeer chai-te til gulrøttene og kok opp; skru ned varmen, dekk til pannen, og la det småkoke i 15 minutter.
  3. 3Kok og rør pecannøtter i en stekepanne over middels varme til de er duftende, ca. 5 minutter.
  4. 4Kjør gulrotblandingen, pecannøtter, soyamelk, sesamfrø, honning, fennikelfrø, kanel, nellik, og chipotle-pulver i en blender til den er jevn.