Deilig kremet spinat

Deilig kremet spinat

Oppdag hvordan du lager en deilig kremet spinat med en enkel oppskrift. Perfekt som tilbehør til kjøtt eller fisk. Enkel og rask å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 pund fersk babyspinat
  • 1 1/4 kopper helmelk
  • 1 kopp tung kremfløte
  • 1/4 kopp smør
  • 2 små sjalottløk, finhakket
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 1/8 teskje malt muskatnøtt
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1/4 kopp revet Romano-ost
  • 1/4 kopp tørr brødsmuler

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket omtrent 15 centimeter fra varmekilden og forvarm ovnens grille.
  2. 2Kok opp omtrent 2,5 centimeter lettsaltet vann i en stekepanne; kok spinat i to omganger til den faller sammen, 1 til 2 minutter. Sil av vannet og skyll spinaten i kaldt vann til den er avkjølt; klem ut overflødig vann med små neve og hakk grovt.
  3. 3Varm melk og krem i en kjele over middels varme, rør av og til, til det er varmt.
  4. 4I mellomtiden smelter du smør i en stor kjele over middels lav varme; kok opp og rør inn finhakkede sjalottløk til de er myke, ca. 5 minutter. Rør inn mel og kok i ca. 3 minutter; tilsett varm melk og krem, og visp kontinuerlig. La det småkoke og visp til det tykner, ytterligere 3 til 4 minutter. Rør inn spinat og muskatnøtt; smak til med salt og svart pepper.
  5. 5Hell spinatblandingen over i en ildfast form. Strø over Romano-ost og brødsmuler.
  6. 6Grill i den forvarmede ovnen til det akkurat har fått farge, ca. 5 minutter.