Peruviansk Menestronsuppe
Lær hvordan du lager den tradisjonelle peruvian menestron suppen med vår enkle oppskrift. Perfekt for helårskos og smakfulle måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss vegetabilsk olje, eller etter behov
- 1 stor løk, hakket
- 1 tomat - skrelt, frøet og hakket
- 2 store hvitløksfedd, finhakket
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 450 gram storfekjøtt til gryte, i terninger
- 10 kopper vann, eller etter behov
- 1/2 (440 gram) boks kikerter, drenert og skylt
- 1/2 kopp frosne maiskorn
- 1/2 kopp frosne limabønner
- 2 stilker selleri, hakket
- 1 gulrot, hakket
- 1/4 kopp hakket kål, eller mer etter smak
- 1 stor potet, skrelt og i terninger
- 1/2 kopp frosne erter
- 1/3 (450 gram) pakke fettuccine
- 3/4 kopp smuldret cotija-ost
- 7 store ferske spinatblader
- 4 ferske basilikumblader
- 1 ss vann, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en gryte over middels varme; stek løk, tomat og hvitløk til løken er myk, ca. 3–4 minutter. Krydre med salt og pepper. Tilsett storfekjøtt og salt etter smak; kok opp og rør til storfekjøttet er nesten gjennomkokt, ca. 15–20 minutter.
- 2Hell omtrent 10 kopper vann over storfekjøttet; tilsett kikerter, mais, limabønner, selleri, gulrot og kål. Kok opp blandingen til grønnsakene er nesten møre, ca. 10 minutter.
- 3Rør inn poteter, erter og fettuccine i grønnsaks- og storfekjøttblandingen; kok til potetene er møre, ca. 10–15 minutter.
- 4Bland cotijapølse, spinat, basilikum og omtrent 1 spiseskje vann i en blender til det er glatt og flytende, tilsett mer vann etter behov. Hell osteblandingen i suppen; kok opp til suppen er grønn og gjennomkokt, ca. 4 minutter til. Krydre med mer salt etter ønske.