Stekt sockeye-laks med paprika og kapers

Stekt sockeye-laks med paprika og kapers

oppskrift på baked sockeye salmon med paprika og kapers - en smakfull og sunn hovedrett perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 røde paprikaer og 1 gul paprika
  • 900 gram villlaks, helst skåret som en lang filé, ikke skiver
  • 3 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 2 spiseskjeer kapers, drenert og skylt i kaldt vann hvis de er pakket i eddik, ELLER hvis de er pakket i salt, skylt, bløtlagt i kaldt vann i 10 minutter, deretter skylt igjen; hvis kapersene er mye større enn nonpareils, kan de deles opp litt
  • 4 hele, skrelte hvitløksfedd
  • Fin sjøsalt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Røst paprikaene, skrell dem, del dem i to, og fjern kjernen og frøene. Skjær dem i strimler som er mindre enn en tomme brede og 1 1/2 tomme lange. Du kan forberede paprikaene tidlig samme dag som du skal lage fisken til middag.
  2. 2Sett ovnen på 190°C.
  3. 3Vask fisken i kaldt vann og tørk den forsiktig med kjøkkenpapir.
  4. 4Smør en ildfast form med 2 spiseskjeer olivenolje. Legg laksen i formen, med skinnsiden ned hvis du har lange fileter. Fordel paprikaene, kapers og hele, skrelte hvitløksfedd rundt laksen. Strø over rikelig med salt og nykvernet svart pepper. Hell resten av olivenoljen over fisken. Sett formen i den forvarmede ovnen og stek i 16 minutter. La den hvile i noen minutter før servering.