En enkel gratinert rotgrønnsak
oppskrift på en enkel og smakfull rotgrønnsaksgrateng, perfekt som hovedrett eller tilbehør. enkel å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp kyllingbuljong
- 2 spiseskjeer smør
- 1 1/2 pund bakepoteter, skrellet og tynne skiver
- 1 1/2 pund søtpoteter, skrellet og tynne skiver
- 1 pund sellerirot, skrellet og skåret i tynne skiver
- 1 pund pastinakk, skrellet og tynne skiver
- 1 1/4 teskje salt
- 1/2 teskje malt svart pepper
- 2/3 kopp kremfløte, oppvarmet
- 170 gram revet Gruyère-ost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Bland kyllingkraft og smør i en ildfast form på 23x33 cm; sett formen i ovnen for å smelte smøret mens ovnen forvarmes.
- 2Vend sammen bakepoteter, søtpoteter, sellerirot, pastinakk, salt og svart pepper i en bolle. Hell blandingen i den forberedte ildfaste formen og rør om slik at grønnsakene blir dekket av kraften. Dekk formen med aluminiumsfolie.
- 3Stek grønnsakene i den forvarmede ovnen i 40 minutter. Fjern folien og hell over kremfløte. Strø over revet Gruyère-ost. Fortsett å steke til grønnsakene er møre og osten er smeltet og gyllen, ca. 30 minutter. La det hvile i 10 minutter før servering.