En enkel gratinert rotgrønnsak

En enkel gratinert rotgrønnsak

oppskrift på en enkel og smakfull rotgrønnsaksgrateng, perfekt som hovedrett eller tilbehør. enkel å lage for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp kyllingbuljong
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 1/2 pund bakepoteter, skrellet og tynne skiver
  • 1 1/2 pund søtpoteter, skrellet og tynne skiver
  • 1 pund sellerirot, skrellet og skåret i tynne skiver
  • 1 pund pastinakk, skrellet og tynne skiver
  • 1 1/4 teskje salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 2/3 kopp kremfløte, oppvarmet
  • 170 gram revet Gruyère-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit). Bland kyllingkraft og smør i en ildfast form på 23x33 cm; sett formen i ovnen for å smelte smøret mens ovnen forvarmes.
  2. 2Vend sammen bakepoteter, søtpoteter, sellerirot, pastinakk, salt og svart pepper i en bolle. Hell blandingen i den forberedte ildfaste formen og rør om slik at grønnsakene blir dekket av kraften. Dekk formen med aluminiumsfolie.
  3. 3Stek grønnsakene i den forvarmede ovnen i 40 minutter. Fjern folien og hell over kremfløte. Strø over revet Gruyère-ost. Fortsett å steke til grønnsakene er møre og osten er smeltet og gyllen, ca. 30 minutter. La det hvile i 10 minutter før servering.