Den beste sjokoladekaken du noen gang har smakt
oppskriften på den beste sjokoladekaken du noensinne har smakt. enkel å lage og perfekt til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvitt sukker
- 2. 2 kopper hvetemel (all-purpose mel)
- 3. 1/2 kopp smør
- 4. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 5. 1 kopp vann
- 6. 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 7. 1 teskje natron
- 8. 1/2 kopp kulturmelk
- 9. 2 egg
- 10. 1 teskje salt
- 11. 1 teskje malt kanel
- 12. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 13. 1/2 kopp smør
- 14. 1/4 kopp usøtet kakaopulver
- 15. 1/4 kopp melk
- 16. 4 kopper melis (konfektørsukker)
- 17. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 18. 1 kopp hakkede pekannøtter
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør og mel en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) stor form.
- 22. Sikt sammen 2 kopper hvitt sukker og 2 kopper mel; sett til side.
- 33. I en kjele; bland ½ kopp smør eller margarin, olje, vann og ¼ kopp kakao. Kok opp blandingen, fjern fra varmen og tilsett de tørre ingrediensene.
- 44. Løs opp natron i kulturmelk; tilsett dette sammen med egg, salt, kanel og 1 teskje vanilje i kakao- og melblandingen, og rør godt.
- 55. Hell røren i den forberedte formen. Stek ved 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) i 20 minutter.
- 66. For å lage glasur: Fem minutter før kaken er ferdig, kombiner ½ kopp smør, ¼ kopp kakao og ¼ kopp melk i en kjele og kok opp.
- 77. Fjern fra varmen og rør inn melis, 1 teskje vanilje og hakkede pekannøtter. Hell glasuren over den varme kaken. Kaken forblir fuktig og kan fryses. Gir 20 porsjoner.