
Linsbolognese
Oppdag oppskriften på lentil bolognese, en smakfull og sunn vegetarisk rett som er perfekt for en rask og mettende middag. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 ss olivenolje, eller etter smak
- 1 løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, knust og finhakket
- 1/2 rød paprika, tynne skiver
- 1 gulrot, skåret i små terninger
- 1/2 kopp sopp, tynne skiver
- 1/2 kopp rødvin
- 1 boks (400 g) hakkede tomater
- 1 kopp grønnsaksbuljong
- 1 boks (ca. 425 g) grønne linser, drenert
- 1 teskje malt paprika, eller mer etter smak
- 1 teskje tørket basilikum, eller mer etter smak
- 1 teskje tørket oregano, eller mer etter smak
- 1 teskje blandede tørkede urter, eller etter smak
- 1 klype malt muskatnøtt
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenolje i en stor gryte over middels varme. Kok og rør inn løk og hvitløk til de er myke, ca. 5 minutter. Rør inn rød paprika og gulrot; kok i 4 til 5 minutter. Tilsett sopp; kok og rør til de er myke, ca. 2 minutter.
- 2Hell vin i gryten; la det småkoke til det er litt redusert, ca. 1 minutt. Rør inn hakkede tomater og grønnsaksbuljong. Kok opp sausen; skru ned varmen og la den småkoke til smakene har blandet seg, 10 til 15 minutter. Rør inn linser, paprika, basilikum, oregano, tørkede urter og muskatnøtt; kok til linsene er gjennomvarme, ca. 5 minutter.