Sjokoladekake og Baileys®-toetasjers ostekake

Sjokoladekake og Baileys®-toetasjers ostekake

Lær hvordan du lager en deilig to-etasjers cheesecake med sjokolade og baileys®. Perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper knuste digestivekjeks
  • 3 spiseskjeer smør, smeltet
  • 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
  • 2 teskjeer varmt vann
  • 1 1/4 kopper tung kremfløte, delt
  • 5 unser mørk sjokolade, smeltet og avkjølt
  • 14 unser kremost, myknet, delt
  • 1 1/2 spiseskjeer hvitt sukker, delt
  • 1 (1,5 flytende unser) jigger irsk krem-likør (som Baileys®)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland knuste digestivekjeks med smeltet smør i en bolle; trykk det ned i bunnen av en 18 cm rund kakeform. Sett i kjøleskapet til det er fast, ca. 30 minutter.
  2. 2Løs opp kakaopulver i varmt vann i en liten bolle.
  3. 3Hell halvparten av fløten i en bolle; pisk med en elektrisk visp til myke topper dannes. Vend inn kakaopulveret og den smeltede sjokoladen til det er godt blandet.
  4. 4Pisk halvparten av kremosten og 2 1/2 teskjeer sukker sammen i en bolle. Vend inn sjokoladeblandingen til det er godt blandet. Fordel over kjeksbunnen. Sett i kjøleskapet til det er stivnet, 2 til 3 timer.
  5. 5Bland resten av kremosten, resten av sukkeret og irsk krem-likør i en bolle; pisk til det er jevnt blandet.
  6. 6Pisk resten av fløten i en separat bolle med en elektrisk visp til myke topper dannes. Vend inn i kremostblandingen. Fordel forsiktig over sjokoladlaget i formen.
  7. 7Sett i kjøleskapet til det er stivnet, 2 til 3 timer.