
Sjokoladekake og Baileys®-toetasjers ostekake
Lær hvordan du lager en deilig to-etasjers cheesecake med sjokolade og baileys®. Perfekt dessert for spesielle anledninger eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 3/4 kopper knuste digestivekjeks
- 3 spiseskjeer smør, smeltet
- 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 2 teskjeer varmt vann
- 1 1/4 kopper tung kremfløte, delt
- 5 unser mørk sjokolade, smeltet og avkjølt
- 14 unser kremost, myknet, delt
- 1 1/2 spiseskjeer hvitt sukker, delt
- 1 (1,5 flytende unser) jigger irsk krem-likør (som Baileys®)
Fremgangsmåte
- 1Bland knuste digestivekjeks med smeltet smør i en bolle; trykk det ned i bunnen av en 18 cm rund kakeform. Sett i kjøleskapet til det er fast, ca. 30 minutter.
- 2Løs opp kakaopulver i varmt vann i en liten bolle.
- 3Hell halvparten av fløten i en bolle; pisk med en elektrisk visp til myke topper dannes. Vend inn kakaopulveret og den smeltede sjokoladen til det er godt blandet.
- 4Pisk halvparten av kremosten og 2 1/2 teskjeer sukker sammen i en bolle. Vend inn sjokoladeblandingen til det er godt blandet. Fordel over kjeksbunnen. Sett i kjøleskapet til det er stivnet, 2 til 3 timer.
- 5Bland resten av kremosten, resten av sukkeret og irsk krem-likør i en bolle; pisk til det er jevnt blandet.
- 6Pisk resten av fløten i en separat bolle med en elektrisk visp til myke topper dannes. Vend inn i kremostblandingen. Fordel forsiktig over sjokoladlaget i formen.
- 7Sett i kjøleskapet til det er stivnet, 2 til 3 timer.