Å-So-God Kylling- og Grønnsakssuppe

Å-So-God Kylling- og Grønnsakssuppe

Lær hvordan du lager en smakfull og sunn chicken vegetable soup som er perfekt for kalde dager. En enkel oppskrift som passer hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 kopper vann
  • 6 kyllinglår med bein
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 gulrøtter, hakket
  • 1/2 løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 1 1/2 teskje salt
  • 1 (900 ml) kartong kyllingbuljong
  • 1 hode brokkoli, trimmet og hakket
  • 1/4 hode blomkål, trimmet og hakket
  • 1 zucchini, trimmet og hakket (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Legg vann og kyllinglår i en kjele. Kok opp; reduser varmen og la det småkoke til kyllingen er mør, omtrent 30 minutter. Skum av jevnlig etter hvert som det dannes skum.
  2. 2Varm opp olivenolje i en stor gryte over middels varme. Kok og rør inn gulrøtter og løk til de begynner å mykne, 3 eller 4 minutter. Rør inn hvitløk og salt; kok i 1 minutt.
  3. 3Overfør kylling og kokevannet til en stor gryte. Tilsett kyllingkraft. Kok opp blandingen; reduser varmen til lav. Dekk til, med lokket litt på gløtt, og la det småkoke i minst 1 time eller opptil 4 timer. Fjern fra varmen.
  4. 4Overfør kyllingen til en arbeidsflate. Fjern skinn, bein og brusk. Riv kyllingkjøttet i stykker med to gafler. Returner kyllingen til gryten. Tilsett brokkoli, blomkål og squash. La det småkoke igjen over middels høy varme. Reduser varmen slik at suppen småkoker forsiktig. Kok til grønnsakene er møre, 20 til 30 minutter.