Lilla søtpotet fullkornsbolle

Lilla søtpotet fullkornsbolle

oppskrift på sunne og smakfulle fullkornsbrød med søtpotet, perfekte til frokost eller som snacks. enkel å lage og næringsrik.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 ¼ kopper brødmel
  • 1 ½ kopper kokte og moste lilla søtpoteter
  • ¾ kopp sammalt hvete
  • ¾ kopp kake-mel
  • 2 egg
  • 6 spiseskjeer brunt sukker
  • 1/3 kopp vann, eller mer etter behov
  • 5 ½ spiseskjeer smør, smeltet
  • 2 spiseskjeer melkepulver
  • 2 ½ teskjeer tørrgjær, instant
  • ½ teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland sammen brødmel, søtpoteter, fullkornsmel, kake-mel, egg, brunt sukker, vann, smør, melkepulver, gjær og salt i en bolle til deigen holder sammen, og tilsett mer vann hvis deigen er for tørr. Overfør deigen til en melet overflate og elt den til den er glatt og elastisk, ca. 6 til 8 minutter.
  2. 2Legg deigen i en oljet bolle og dekk den med plastfolie eller et fuktig kjøkkenhåndkle. Sett bollen på et lunt sted og la den heve til den er doblet i størrelse, ca. 1 time.
  3. 3Slå ned deigen og del den i 16 deler, og trill hver del til en ball. Plasser deigballene på oljete bakepapirkledde stekeplater, dekk dem til, og la dem heve til de er doblet i størrelse, ca. 40 minutter.
  4. 4Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Fjern dekselet fra deigen.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne på toppen, 12 til 15 minutter.