
Kikert-«tunfisk»-salat-sandwiches
oppskrift på deilige chickpea 'tuna' salat sandwiches, perfekt som sunn lunsj eller middag. enkel å lage og smakfull for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- Kikert-«Tunfisk»-salat:
- 1/2 ark tørket tang (nori), revet i små biter
- 1 boks (425 gram) uten salt-kikert, avrent og skylt
- 1/4 kopp vegansk majones
- 1/3 kopp finhakket eller finrevet gulrot
- 1/3 kopp finhakket selleri
- 2 spiseskjeer tørket finhakket løk
- 2 spiseskjeer fersk dill
- 1/2 teskje salt
- svart pepper etter smak
- Smørbrød:
- 8 skiver fullkornsbrød, ristet
- 1/4 kopp vegansk majones
- 8 salatblader
- 8 skiver tomat
Fremgangsmåte
- 1Pulser nori i en blender til det er et fint pulver. Sett til side for å la støvet legge seg.
- 2Mos kikerter med en robust gaffel eller en liten hullpotetstamper (kikerter glir gjennom større, zigzag-formede stamper) i en stor bolle til det meste er knust. Ikke overmose—de bør beholde noe tekstur.
- 3Rør inn majones og mos litt mer. Bland inn nori-pulver, gulrot, selleri, løk, dill, salt og pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 15 minutter eller opptil 3 dager.
- 4Til sandwichene, smør toast med majones (omtrent 1 1/2 teskje per skive). Legg salat, salatblad og tomat mellom toastskivene. Kutt sandwichene i to diagonalt.