
Kantonesk-inspirert fisk og tusenårseggsgrøt
Lær hvordan du lager en autentisk cantonese-style fish and thousand-year egg congee, en smakfull og tradisjonell risrett perfekt for frokost eller lett måltid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 9 kopper kaldt vann
- 2 kopper kyllingbuljong
- 1 kopp ukokt ris, skylt i kaldt vann
- 1 ½ teskje veldig tynne skiver av ingefærrot (valgfritt)
- 2 konserverte tusenårsøyer, kuttet i små biter
- 1 (113 gram) torskefilet, skåret i tynne skiver
- 1 spiseskje risvin
- ½ teskje sesamolje
- ½ teskje soyasaus
- 1 klype hvit pepper, malt
- ½ teskje salt, eller etter smak
- 1 spiseskje hakket grønn løk (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Bland vann, kyllingkraft og ris i en kjele; kok opp. Skru ned varmen og tilsett ingefær. Kok, rør av og til for å forhindre at det brenner seg, til risen er luftig, omtrent 1 time og 30 minutter. Rør inn de konserverte eggene.
- 2Bland torskeskiver, risvin, sesamolje, soyasaus og hvit pepper i en bolle. Tilsett i kjelen; kok til det er mørt, ca. 5 minutter. Rør inn salt forsiktig.
- 3Server congeéen i skåler; pynt med grønn løk.