
Søte plantain-empanadas
oppskrift på søte plantain empanadas, perfekte som dessert eller snacks. enkel å lage, med fyll av moden plantain og krydder. prøv denne smakfulle retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 5 modne plantains, skåret i biter
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 2 kanelstenger
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje salt
- Fyll:
- 2 1/2 kopper hel melk, delt
- 1/4 kopp maisstivelse
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 1 spiseskje sitronskall
- 1 kanelstang
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1/4 teskje salt
- Vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Kok plantains i en stor kjele med vann til de er møre, ca. 20 til 30 minutter; sil av vannet.
- 2Skrell plantains mens de fortsatt er varme og mos dem i en bolle til de er jevne.
- 3Hell de moste plantains i en kjele; tilsett 1/2 kopp sukker, 2 kanelstenger, 1 teskje vaniljeekstrakt og 1/4 teskje salt. Kok opp og rør om over middels varme til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter. Sett til avkjøling i kjøleskapet til det er avkjølt, ca. 20 minutter.
- 4Visp sammen 1/2 kopp melk og maisstivelse i en liten bolle til det er glatt.
- 5Bland 2 kopper melk, 2 spiseskjeer sukker, sitrusskall, 1 kanelstang, 1 teskje vaniljeekstrakt og 1/4 teskje salt i en kjele over middels varme; kok opp. Tilsett maisstivelsesblandingen og kok, mens du rører konstant, til fyllet tykner, 3 til 5 minutter.
- 6Ta en liten bit av plantainblandingen og trill den til en ball på størrelse med en golfball. Flat den ut til en skive og legg 1 spiseskje med fyll i midten; brett den i to og press kantene sammen for å forsegle til en empanada. Gjenta med resten av plantainblandingen og fyllet.
- 7Varm opp olje i en dyp panne. Stek empanadas i porsjoner til de er gyldne og sprø, ca. 5 minutter på hver side. La dem renne av på kjøkkenpapir.