Yoghurtsås-marinerte grillet kylling

Yoghurtsås-marinerte grillet kylling

Lær hvordan du lager saftig og smakfull grillet kylling marinert i yoghurt. Perfekt for sommergrill og sunne måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp fullfett naturell gresk yoghurt
  • 1 kopp lett pakket hakket koriander
  • 2 spiseskjeer sitronsaft
  • 1 spiseskje jarngrodd hvitløk
  • 2 teskjeer kosher-salt
  • 1 teskje malt spisskummen
  • 1 teskje malt cayennepepper
  • 1 teskje malt svart pepper
  • 1,5 kilo kyllinglår

Fremgangsmåte

  1. 1Bland gresk yoghurt, koriander, sitronsaft, hvitløk, salt, spisskummen, cayennepepper og pepper i en stor bolle. Legg kyllinglår i en stor, reseptfri plastpose; dekk med yoghurtblandingen.
  2. 2La kyllingen marinere i kjøleskapet i 3 til 8 timer.
  3. 3Ta kyllingen ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert, ca. 30 minutter. Hell av marinaden.
  4. 4Forvarm grillen til middels varme og pensle risten lett med olje. Grill kyllingen, snu den av og til, til det dannes grillmerker, ca. 5 minutter på hver side.