
Yoghurtsås-marinerte grillet kylling
Lær hvordan du lager saftig og smakfull grillet kylling marinert i yoghurt. Perfekt for sommergrill og sunne måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp fullfett naturell gresk yoghurt
- 1 kopp lett pakket hakket koriander
- 2 spiseskjeer sitronsaft
- 1 spiseskje jarngrodd hvitløk
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1 teskje malt spisskummen
- 1 teskje malt cayennepepper
- 1 teskje malt svart pepper
- 1,5 kilo kyllinglår
Fremgangsmåte
- 1Bland gresk yoghurt, koriander, sitronsaft, hvitløk, salt, spisskummen, cayennepepper og pepper i en stor bolle. Legg kyllinglår i en stor, reseptfri plastpose; dekk med yoghurtblandingen.
- 2La kyllingen marinere i kjøleskapet i 3 til 8 timer.
- 3Ta kyllingen ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert, ca. 30 minutter. Hell av marinaden.
- 4Forvarm grillen til middels varme og pensle risten lett med olje. Grill kyllingen, snu den av og til, til det dannes grillmerker, ca. 5 minutter på hver side.