
Veganske granolabarer
Lær hvordan du lager deilige og sunne veganske granolabarer hjemme. Perfekt for frokost, snacks eller energibytte. Enkelt og raskt å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost
Ingredienser
- 1 kopp rosiner
- 1 ½ kopper havregryn
- 1 hakket rå mandel
- 1 banan
- ¼ kopp usaltet rå peanøttsmør
- ½ teskje vaniljeekstrakt
- 1 klype salt
- 1 spiseskje vann (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Legg rosiner i en food processor; kjør dem til en pasta.
- 2Overfør rosinpastaen til en stor bolle. Tilsett havregryn og mandler.
- 3Legg bananen i food processoren; kjør den til en puré.
- 4Bland 1/4 kopp bananpuré, peanøttsmør, vaniljeekstrakt og salt i en kjele over middels varme; kok opp og rør til det er gjennomvarmt, 3 til 5 minutter. Tilsett vann hvis blandingen virker for tykk. Hell over rosinsblandingen i bollen og bland med hendene til det er godt kombinert.
- 5Kled en kvadratisk bakeform med bakepapir. Trykk blandingen ned i formen. Pensle resten av bananpuréen på toppen. Dekk med plastfolie.
- 6Sett i kjøleskapet til det er fast, 8 timer eller over natten. Skjær i firkanter.

