Veganske granolabarer

Veganske granolabarer

Lær hvordan du lager deilige og sunne veganske granolabarer hjemme. Perfekt for frokost, snacks eller energibytte. Enkelt og raskt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1 kopp rosiner
  • 1 ½ kopper havregryn
  • 1 hakket rå mandel
  • 1 banan
  • ¼ kopp usaltet rå peanøttsmør
  • ½ teskje vaniljeekstrakt
  • 1 klype salt
  • 1 spiseskje vann (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Legg rosiner i en food processor; kjør dem til en pasta.
  2. 2Overfør rosinpastaen til en stor bolle. Tilsett havregryn og mandler.
  3. 3Legg bananen i food processoren; kjør den til en puré.
  4. 4Bland 1/4 kopp bananpuré, peanøttsmør, vaniljeekstrakt og salt i en kjele over middels varme; kok opp og rør til det er gjennomvarmt, 3 til 5 minutter. Tilsett vann hvis blandingen virker for tykk. Hell over rosinsblandingen i bollen og bland med hendene til det er godt kombinert.
  5. 5Kled en kvadratisk bakeform med bakepapir. Trykk blandingen ned i formen. Pensle resten av bananpuréen på toppen. Dekk med plastfolie.
  6. 6Sett i kjøleskapet til det er fast, 8 timer eller over natten. Skjær i firkanter.