Karamell- og eplehavrekjeks

Karamell- og eplehavrekjeks

oppskrift på deilige karamell eple havregryn kjeks, perfekte som snacks eller dessert. enkle å lage og smakfulle for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1 3/4 kopper hvetemel
  • 1 teskje natron
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje eplepie-krydder
  • 2 kopper godt pakket brunt sukker
  • 1 kopp LAND O LAKES® smør, myknet
  • 1/4 kopp eplesaus
  • 1 LAND O LAKES® egg
  • 2 teskjeer vanilje
  • 2 1/2 kopper ukokte, gammeldagse havregryn
  • 1/2 kopp karamellbiter
  • 1/2 kopp finhakkede tørkede epleringer

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp ovnen til 190 grader Celsius. Legg bakepapir på et stekebrett; sett til side.
  2. 2Bland mel, natron, salt og eplekrydder i en bolle; sett til side.
  3. 3Bland brunt sukker og smør i en annen bolle; pisk til det er godt blandet. Tilsett eplesaus, egg og vanilje; pisk, og skrap av sidene av bollen av og til, til det er godt blandet. Rør inn melblandingen; pisk på lav hastighet til det akkurat er blandet. Vend inn havregryn, karamellbiter og tørkede epler.
  4. 4Sett deigen i klatter på ca. en spiseskje, med 5 cm mellomrom, på det forberedte stekebrettet. Stek i 8-10 minutter, eller til kantene er lett gyldne. La stå på stekebrettet i 3 minutter, før du flytter dem over på en avkjølingsrist.