
Karamell- og eplehavrekjeks
oppskrift på deilige karamell eple havregryn kjeks, perfekte som snacks eller dessert. enkle å lage og smakfulle for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 3/4 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje eplepie-krydder
- 2 kopper godt pakket brunt sukker
- 1 kopp LAND O LAKES® smør, myknet
- 1/4 kopp eplesaus
- 1 LAND O LAKES® egg
- 2 teskjeer vanilje
- 2 1/2 kopper ukokte, gammeldagse havregryn
- 1/2 kopp karamellbiter
- 1/2 kopp finhakkede tørkede epleringer
Fremgangsmåte
- 1Varm opp ovnen til 190 grader Celsius. Legg bakepapir på et stekebrett; sett til side.
- 2Bland mel, natron, salt og eplekrydder i en bolle; sett til side.
- 3Bland brunt sukker og smør i en annen bolle; pisk til det er godt blandet. Tilsett eplesaus, egg og vanilje; pisk, og skrap av sidene av bollen av og til, til det er godt blandet. Rør inn melblandingen; pisk på lav hastighet til det akkurat er blandet. Vend inn havregryn, karamellbiter og tørkede epler.
- 4Sett deigen i klatter på ca. en spiseskje, med 5 cm mellomrom, på det forberedte stekebrettet. Stek i 8-10 minutter, eller til kantene er lett gyldne. La stå på stekebrettet i 3 minutter, før du flytter dem over på en avkjølingsrist.




