
Aprikos Anzac-kjeks
oppskrift på apricot anzac biscuits – sprø og søte kjeks med aprikos og klassiske anzac-smaker. perfekt til kaffestunden eller som snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp margarin
- 2. 3 spiseskjeer margarin
- 3. 2 spiseskjeer gyllensirup
- 4. 2 teskjeer kokende vann
- 5. 1 teskje natron
- 6. 2 kopper havregryn
- 7. 1 kopp hvetemel
- 8. 3/4 kopp rå sukker
- 9. 1/2 kopp tørket, revet kokosnøtt
- 10. 1/2 kopp tørkede aprikoser i terninger
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate.
- 22. Bland ½ kopp pluss 3 spiseskjeer margarin og gyllensirup i en mikrobølgesikker bolle. Varm i mikrobølgeovnen til margarinen er smeltet, ca. 30 sekunder til 1 minutt.
- 33. Bland kokende vann og natron i en liten bolle til natron er oppløst. Rør det inn i margarinblandingen.
- 44. Bland havregryn, hvetemel, sukker, kokos og aprikoser i en stor bolle. Tilsett vann- og margarinblandingen; rør til deigen er jevn.
- 55. Form deigen til små kuler og legg dem på den forberedte bakeplaten; trykk dem litt flate.
- 66. Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter.




