Aprikos Anzac-kjeks

Aprikos Anzac-kjeks

oppskrift på apricot anzac biscuits – sprø og søte kjeks med aprikos og klassiske anzac-smaker. perfekt til kaffestunden eller som snacks.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp margarin
  • 2. 3 spiseskjeer margarin
  • 3. 2 spiseskjeer gyllensirup
  • 4. 2 teskjeer kokende vann
  • 5. 1 teskje natron
  • 6. 2 kopper havregryn
  • 7. 1 kopp hvetemel
  • 8. 3/4 kopp rå sukker
  • 9. 1/2 kopp tørket, revet kokosnøtt
  • 10. 1/2 kopp tørkede aprikoser i terninger

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør en bakeplate.
  2. 22. Bland ½ kopp pluss 3 spiseskjeer margarin og gyllensirup i en mikrobølgesikker bolle. Varm i mikrobølgeovnen til margarinen er smeltet, ca. 30 sekunder til 1 minutt.
  3. 33. Bland kokende vann og natron i en liten bolle til natron er oppløst. Rør det inn i margarinblandingen.
  4. 44. Bland havregryn, hvetemel, sukker, kokos og aprikoser i en stor bolle. Tilsett vann- og margarinblandingen; rør til deigen er jevn.
  5. 55. Form deigen til små kuler og legg dem på den forberedte bakeplaten; trykk dem litt flate.
  6. 66. Stek i den forvarmede ovnen til de er gylne, ca. 15 minutter.