
3-lags gulrotkake med sitron-smørkremfrosting
Lær å lage en saftig 3-lags gulrotkake med frisk sitron-smørkrem frosting. Perfekt for spesielle anledninger eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 spiseskje smør, myknet
- Kake:
- 1 pund kokte gulrøtter, skåret i 1/2-tommers biter
- 3 kopper hvetemel
- 2 1/2 kopper hvitt sukker
- 1 1/2 kopper grovhakkede valnøtter
- 1 (8 unser) boks ananas uten tilsatt sukker, drenert
- 1 kopp maisolje
- 4 egg
- 1 spiseskje malt kanel
- 1 spiseskje natron
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 1 teskje salt
- Sitron-smørkrem:
- 1 pund kremost, romtemperert
- 1 1/4 kopper smør, romtemperert
- 1 spiseskje sitronsaft
- 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 5 2/3 kopper melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør tre 23-centimeter (9-tommers) runde kakeformer. Legg bakepapir i bunnen av formene; smør bakepapiret med smør.
- 2Bland kokte gulrøtter, mel, hvitt sukker, valnøtter, ananas, maisolje, egg, kanel, natron, 1 spiseskje vaniljeekstrakt og salt i en stor bolle.
- 3Hell gulrotblandingen i en food processor, og kjør den til den er jevn, arbeid i porsjoner om nødvendig. Fordel røren jevnt i de forberedte kakeformene.
- 4Stek kakene i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 35 minutter. La kakene avkjøle i formene i 5 minutter før de snus ut på avkjølingsrist for å avkjøles helt, ca. 1 time.
- 5Pisk kremost, 1 1/4 kopp smør, sitronjuice og 2 teskjeer vaniljeekstrakt i en stor bolle til det er glatt. Pisk inn melis gradvis til frostingen er jevn og glatt.
- 6Legg et kakebunn på et serveringsfat og smør med en fjerdedel av frostingen. Legg et nytt kakebunn oppå det første, og smør en fjerdedel av frostingen på toppen. Legg det tredje kakebunnlaget oppå, og dekk toppen og sidene med resten av frostingen.