Saltete sjokoladebiter-kjeks

Saltete sjokoladebiter-kjeks

oppskrift på salty chocolate chunk cookies - sprø og myke sjokoladekjeks med en perfekt balanse av søtt og salt. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje bakepulver
  • 3. 1/2 teskje kosher-salt
  • 4. 1/4 teskje natron
  • 5. 1/2 kopp (1 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 6. 3/4 kopp (pakket) lyst brunt sukker
  • 7. 1/2 kopp sukker
  • 8. 1/4 kopp melis
  • 9. 2 store eggeplommer
  • 10. 1 stort egg
  • 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 12. 225 gram semisøt eller bittersøt sjokolade (ikke overstige 72 % kakao), grovhakket
  • 13. Maldon eller annet flakete havsalt

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser rister i øvre og nedre tredjedel av ovnen og forvarm til 190°C. Visp mel, bakepulver, kosher salt og natron i en middels bolle; sett til side. Ved bruk av en elektrisk mikser på middels hastighet, pisk smør, brunt sukker, vanlig sukker og melis til det er lyst og luftig, ca. 3–4 minutter. Tilsett eggeplommer, egg og vanilje. Pisk, av og til med å skrape ned sidene av bollen, til blandingen er blek og luftig, ca. 4–5 minutter. Skru ned mikserhastigheten til lav og tilsett de tørre ingrediensene litt etter litt, bare til de er blandet. Bruk en slikkepott til å vende inn sjokoladen. Skje ut runde spiseskjeer med deig på to bakepapirkledde stekebrett, med ca. 2,5 cm mellomrom. Strø over havsalt. Stek kakene, og vipp brettene halvveis i steketiden, til de er lett gyldne rundt kantene, ca. 10–12 minutter (kakene vil stivne litt når de avkjøles). La kakene avkjøle litt på stekebrettene, før de flyttes over på avkjølingsrist og avkjøles helt. FORHÅNDSVIS: Kakene kan lages ett døgn i forveien. Oppbevares lufttett ved romtemperatur.