
Beef Stroganoff III
Lær hvordan du lager en deilig beef stroganoff i tre enkle steg. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 pund storfekjøtt av chuck, i terninger
- 2. 1/2 teskje salt
- 3. 1/2 teskje malt svart pepper
- 4. 4 unser smør
- 5. 4 grønne løk, skivet (bare de hvite delene)
- 6. 4 spiseskjeer hvetemel
- 7. 1 boks (ca. 300 g) med konsentrert storfekraft
- 8. 1 teskje sennep, ferdiglaget
- 9. 1 boks (ca. 170 g) med skivede sopp, drenert
- 10. 1/3 kopp rømme
- 11. 1/3 kopp hvitvin
- 12. salt etter smak
- 13. malt svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Fjern fett og sener fra steiken og skjær den i strimler som er 1/2 tomme tykke og 2 tommer lange. Krydre med 1/2 teskje salt og pepper.
- 22. Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme, og brun storfe-strimlene raskt. Skyv deretter storfe-strimlene til den ene siden av pannen. Tilsett løk og kok sakte i 3 til 5 minutter, før du skyver det til siden sammen med storfe-strimlene.
- 33. Rør melet inn i væsken på den tomme siden av pannen. Hell i storfebuljong og kok opp under konstant omrøring. Senk varmen og rør inn sennep. Dekk til og la det småkoke i 1 time, eller til kjøttet er mørt.
- 44. Fem minutter før servering, rør inn sopp, rømme og hvitvin. Varm opp kort, smak til med salt og pepper.