
Dampet sjøbass med strimlet svinekjøtt
oppskrift på dampet sjøabbor med smakfullt strimlet svinekjøtt, en enkel og sunn rett perfekt for hverdagen
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 hel sjøkreps, 1 ½ pund, kjøpt levende og deretter renset av fiskehandleren
- 2 spiseskjeer lys soyasaus
- 2 spiseskjeer hvit risvin
- 1 spiseskje peanøttolje
- 1 ½ teskje sesamolje
- 1 teskje hvit riseddik
- 2 spiseskjeer skrelt og revet ingefær
- ¼ teskje salt
- En klype hvit pepper
- 115 gram svinefilet, revet
- 1 spiseskje sesamolje
- 1 teskje lys soyasaus
- ½ teskje sukker
- 2 spiseskjeer løkolje
- ¼ kopp finstrimlede vårløk
Fremgangsmåte
- 1Sørg for at fiskehandleren har fjernet alle skjell, gjeller, innvoller og membraner fra fisken. Skyll fisken godt innvendig og utvendig, og tørk den grundig. Plasser den i en dampfast form.
- 2For å lage marinaden, bland alle ingrediensene i en liten bolle. Strø marinaden jevnt over innsiden og utsiden av fisken.
- 3I en annen liten bolle, bland sammen svinekjøttet, sesamoljen, soyasausen og sukkeret. Strø blandingen over fisken, og la den hvile i 10 minutter.
- 4Forbered en wok til damping ved å bruke en kakegitter (plasser et kakegitter over kokende vann i woken). Sett formen med fisken på gitteret, dekk til, og damp i 12 til 15 minutter, eller til en pinne lett glir inn i kjøttet på fisken.
- 5Slå av varmen. Hell løkoljen over fisken og strø over vårløken. Fjern formen fra woken, og server fisken i sin kokingform.