Hello Fresh Mobile Banner
Dampet sjøbass med strimlet svinekjøtt

Dampet sjøbass med strimlet svinekjøtt

oppskrift på dampet sjøabbor med smakfullt strimlet svinekjøtt, en enkel og sunn rett perfekt for hverdagen

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 hel sjøkreps, 1 ½ pund, kjøpt levende og deretter renset av fiskehandleren
  • 2 spiseskjeer lys soyasaus
  • 2 spiseskjeer hvit risvin
  • 1 spiseskje peanøttolje
  • 1 ½ teskje sesamolje
  • 1 teskje hvit riseddik
  • 2 spiseskjeer skrelt og revet ingefær
  • ¼ teskje salt
  • En klype hvit pepper
  • 115 gram svinefilet, revet
  • 1 spiseskje sesamolje
  • 1 teskje lys soyasaus
  • ½ teskje sukker
  • 2 spiseskjeer løkolje
  • ¼ kopp finstrimlede vårløk

Fremgangsmåte

  1. 1Sørg for at fiskehandleren har fjernet alle skjell, gjeller, innvoller og membraner fra fisken. Skyll fisken godt innvendig og utvendig, og tørk den grundig. Plasser den i en dampfast form.
  2. 2For å lage marinaden, bland alle ingrediensene i en liten bolle. Strø marinaden jevnt over innsiden og utsiden av fisken.
  3. 3I en annen liten bolle, bland sammen svinekjøttet, sesamoljen, soyasausen og sukkeret. Strø blandingen over fisken, og la den hvile i 10 minutter.
  4. 4Forbered en wok til damping ved å bruke en kakegitter (plasser et kakegitter over kokende vann i woken). Sett formen med fisken på gitteret, dekk til, og damp i 12 til 15 minutter, eller til en pinne lett glir inn i kjøttet på fisken.
  5. 5Slå av varmen. Hell løkoljen over fisken og strø over vårløken. Fjern formen fra woken, og server fisken i sin kokingform.