Bestemors sitronmarengspai

Bestemors sitronmarengspai

oppskrift på grandma's sitronmyntepai med sprø bunn og luftig marengs. perfekt for sommerdesserter eller helgefeiringer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 kopp hvitt sukker
  • 2. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 3. 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. 1 1/2 kopper vann
  • 6. 2 sitroner, saftet og revet skall
  • 7. 2 spiseskjeer smør
  • 8. 4 eggeplommer, pisket
  • 9. 1 (23 cm) paibunn, stekt
  • 10. 4 eggehviter
  • 11. 6 spiseskjeer hvitt sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. For å lage sitronfyll: I en middels stor kjele, visp sammen 1 kopp sukker, mel, maisstivelse og salt. Rør inn vann, sitronsaft og sitronzest. Kok opp over middels høy varme, mens du rører hyppig, til blandingen koker. Rør inn smør.
  3. 3Legg eggeplommene i en liten bolle og visp gradvis inn 1/2 kopp av den varme sukkerblandingen. Deretter visper du eggeplommeblandingen tilbake i resten av sukkerblandingen. Kok opp igjen og la det koke under konstant omrøring til det tykner. Ta av varmen. Hell fyllet i en forstekt paibunn.
  4. 43. For å lage marengs: I en stor glass- eller metallbolle, pisk eggehvitene til de er skummende. Tilsett sukker gradvis, og fortsett å piske til det dannes stive topper. Fordel marengsen over paisen, og forsegle kantene ved å presse den mot kanten av paibunnen.
  5. 54. Stek i den forvarmede ovnen i 10 minutter, eller til marengsen er gyllenbrun.