Bestemors sitronmarengspai
oppskrift på grandma's sitronmyntepai med sprø bunn og luftig marengs. perfekt for sommerdesserter eller helgefeiringer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp hvitt sukker
- 2. 2 spiseskjeer hvetemel
- 3. 3 spiseskjeer maisstivelse
- 4. 1/4 teskje salt
- 5. 1 1/2 kopper vann
- 6. 2 sitroner, saftet og revet skall
- 7. 2 spiseskjeer smør
- 8. 4 eggeplommer, pisket
- 9. 1 (23 cm) paibunn, stekt
- 10. 4 eggehviter
- 11. 6 spiseskjeer hvitt sukker
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 22. For å lage sitronfyll: I en middels stor kjele, visp sammen 1 kopp sukker, mel, maisstivelse og salt. Rør inn vann, sitronsaft og sitronzest. Kok opp over middels høy varme, mens du rører hyppig, til blandingen koker. Rør inn smør.
- 3Legg eggeplommene i en liten bolle og visp gradvis inn 1/2 kopp av den varme sukkerblandingen. Deretter visper du eggeplommeblandingen tilbake i resten av sukkerblandingen. Kok opp igjen og la det koke under konstant omrøring til det tykner. Ta av varmen. Hell fyllet i en forstekt paibunn.
- 43. For å lage marengs: I en stor glass- eller metallbolle, pisk eggehvitene til de er skummende. Tilsett sukker gradvis, og fortsett å piske til det dannes stive topper. Fordel marengsen over paisen, og forsegle kantene ved å presse den mot kanten av paibunnen.
- 54. Stek i den forvarmede ovnen i 10 minutter, eller til marengsen er gyllenbrun.