Smørkresanter

Smørkresanter

Lær hvordan du lager deilige butter crescents med denne enkle oppskriften. Perfekt som snacks eller til kaffen. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp melk
  • 2. 1/2 kopp smør, myknet
  • 3. 1/3 kopp hvitt sukker
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 1 pakke (0,25 unser) tørrgjær
  • 6. 1/2 kopp varmt vann (45°C)
  • 7. 1 egg
  • 8. 3 1/2 kopper hvetemel
  • 9. 1 egg, pisket

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm melken i en liten kjele til det dannes bobler i kantene; fjern fra varmen. Bland inn smør, sukker og salt. La det avkjøle til det er lunkent. I en liten bolle, løs opp gjæren i varmt vann. La stå til det er kremaktig, ca. 10 minutter.
  2. 22. I en stor bolle, bland melk og gjær med en gang. Rør inn ett egg. Pisk inn melet, én kopp av gangen, til deigen samler seg. Hell ut på en lett melet overflate, og elt til den er glatt og elastisk, ca. 8 minutter. Smør en stor bolle med litt olje, legg deigen i bollen, og vend den slik at den blir dekket av oljen. Dekk med et fuktig kjøkkenhåndkle, og la heve på et lunt sted til den er doblet i størrelse, ca. 1 time.
  3. 33. Slapp opp deigen, og legg den ut på en lett melet overflate. Del deigen i to like store deler, og form til runde boller. Dekk til, og la hvile i 10 minutter.
  4. 44. Bruk en melet kjevle, og kjevle ut hver deighalvdel til en sirkel på ca. 30 cm i diameter. Del hver sirkel i 6 spisser. Rull hver spiss opp mot spissen. Bøy endene innover for å danne halvmåner, og legg dem med spissen ned på lett smurte bakepapirkledde stekebrett. Dekk til, og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. I mellomtiden, forvarm ovnen til 200 °C (400 °F).
  5. 55. Pensle bollene med sammenvispet egg, og stek i den forvarmede ovnen i 12 til 15 minutter, eller til de er gyldne.