
Grillede, saltede grønnsaker
oppskrift på grillede brinede grønnsaker som er perfekt for sommergrilling. enkel, smakfull og sunn rett for alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 laurbærblad
- 2. 10 hele pepperkorn
- 3. 1 kopp usaltet riseddik
- 4. 1/4 kopp sukker
- 5. En klype knuste rød pepperflak
- 6. 2 spiseskjeer kosher-salt, eller mer etter smak
- 7. 450 gram gulrøtter, rødbeter eller reddiker, vasket, trimmet og delt i to eller fire hvis store
- 8. 1 spiseskje olivenolje
- 9. Grøn Chilig Charmoula, krydret frøstrø eller grillet Halloumi med vannkresse (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Legg laurbærblad, pepperkorn, eddik, sukker, rød pepperflak, 2 ss. salt og 3 kopper vann i en stor kjele og kok opp. La gulrøtter eller rødbeter trekke i lake til de er sprø-tender, 8–10 minutter for gulrøtter, 25–30 minutter for rødbeter. For reddiker, tilsett dem rett i laken av varmen og la dem avkjøle. Ta ut grønnsakene og tørk dem forsiktig med et kjøkkenpapir. (Spar laken til å sylte en ny porsjon grønnsaker.) Forbered en grill til middels høy varme. Vend de syltegrønnsakene i olje i en stor bolle; krydre lett med salt. Grill, snu av og til, til de er lett forkullede på enkelte steder, 6–8 minutter. Server gjerne med Green Chile Charmoula, Spiced Seed Sprinkle eller Grillet Halloumi med vannløk, hvis ønskelig.