
Friterte kyllingburger med coleslaw og krydret majones
oppskrift på en smakfull fried chicken sandwich med frisk coleslaw og krydret majones for en perfekt lunsj eller middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 hvitløksfedd, finrevet
- 2. 1/2 kopp majones
- 3. 1 spiseskje Louisiana-stil hot pepper-saus
- 4. 1/2 liten rødløk, tynnsnittet
- 5. 1 jalapeño, tynnsnittet
- 6. 4 kopper tynnsnittet kål
- 7. 1/2 kopp brød- og sylteagurk, pluss 1/4 kopp sylteagurkjuice
- 8. 2 kopper hvetemel
- 9. 1 spiseskje malt svart pepper
- 10. 1/2 teskje kosher salt, pluss mer
- 11. 1 kopp kulturmelk
- 12. 2 kyllingbryst à 8 gram uten skinn og bein, delt på tvers
- 13. Peanøtt- eller vegetabilsk olje (til steking)
- 14. 4 hvite brødskiver
- 15. 2 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 16. Spesialutstyr: En dypfriteringstermometer
Fremgangsmåte
- 11. For spicy mayo og coleslaw: Bland hvitløk, majones og hot pepper-saus i en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet. Vend løk, jalapeño, kål, pickles og pickles-juice i en stor bolle for å blande; dekk til og sett i kjøleskapet.
- 22. Bland hvitløk, majones og hot pepper-saus i en liten bolle; dekk til og sett i kjøleskapet. Vend løk, jalapeño, kål, pickles og pickles-juice i en stor bolle for å blande; dekk til og sett i kjøleskapet.
- 33. For fritert kylling og montering: Visp mel, pepper og 1/2 teskje salt i en grunn bolle. Hell smørmelk i en annen grunn bolle. Arbeid med ett stykke av gangen, dypp kyllingen i melblandingen, rist av overflødig. Dypp i smørmelk, la overflødig renne tilbake i bollen. Dypp igjen i melblandingen, rist av overflødig. Hell olje i en stor, tykk panne til en dybde på 1/2 tomme. Plasser et dypfrysetermometer i oljen slik at bulb er nedsenket. Varm opp over middels varme til termometeret viser 350°F. Friter kyllingen til den er gyllenbrun og gjennomstekt, ca. 3 minutter per side. Overfør til en rist plassert på et stekebrett; krydre med salt. Smør smør på de skårne sidene av brødene. Varm opp en annen stor panne over middels varme. Arbeid i porsjoner, stek brødene med smørsiden ned til de er brune og sprø, ca. 1 minutt. Smør på spicy mayo. Bygg smørbrødene med brød, kylling og kål coleslaw.
- 44. Visp mel, pepper og 1/2 teskje salt i en grunn bolle. Hell smørmelk i en annen grunn bolle. Arbeid med ett stykke av gangen, dypp kyllingen i melblandingen, rist av overfl