Hello Fresh Mobile Banner
Focaccia uten gluten

Focaccia uten gluten

Lær hvordan du lager glutenfritt focacciabrød hjemme. En enkel oppskrift som gir saftig og smakfullt brød, perfekt for glutenallergikere og alle som vil ha et sunnere alternativ.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 stor Yukon Gold-potet, skrelt og delt i fire
  • 2. 1 konvolutt (2 1/4 teskjeer) tørrgjær
  • 3. 1 spiseskje sukker
  • 4. 1 kopp varmt vann (ca. 43°C)
  • 5. 1 kopp (120 g / 4,2 oz) tapiokamel
  • 6. 3/4 kopp (95 g / 3,4 oz) sorghummel
  • 7. 2/3 kopp (129 g / 4,5 oz) potetstivelse
  • 8. 1/2 kopp (102 g / 2,2 oz) søt ris-mel
  • 9. 1 teskje xanthan gum
  • 10. 1/2 teskje guar gum
  • 11. 2 teskjeer fin sjøsalt, pluss litt ekstra til å strø over
  • 12. 1 stort egg, delt i plommer og hvitt
  • 13. 3 spiseskjeer olivenolje, pluss litt ekstra til å smøre formen og til å strø over
  • 14. 2 teskjeer finhakket fersk rosmarin

Fremgangsmåte

  1. 11. Ricing the potato
  2. 2Legg potetkvartene i en stor kjele med kaldt vann og nok salt til at vannet smaker som havet. Kok opp, og la deretter koke over middels høy varme til en kniv som settes inn i poteten glir ut lett, omtrent 20 minutter. Sil av poteten og sett den til side. Når poteten har blitt kald nok til at du kan jobbe med den, press den gjennom en finmasket sikt ved hjelp av baksiden av en ramekin eller en stor tresleiv. (Hvis du har en potetstapper, bruk den her.)
  3. 32. Ricing the potato
  4. 4Legg potetkvartene i en stor kjele med kaldt vann og nok salt til at vannet smaker som havet. Kok opp, og la deretter koke over middels høy varme til en kniv som settes inn i poteten glir ut lett, omtrent 20 minutter. Sil av poteten og sett den til side. Når poteten har blitt kald nok til at du kan jobbe med den, press den gjennom en finmasket sikt ved hjelp av baksiden av en ramekin eller en stor tresleiv. (Hvis du har en potetstapper, bruk den her.)
  5. 53. Heving av gjæren
  6. 6Bland gjær og sukker i en stor, vid bolle. Tilsett det varme vannet. (Kjør vannet over innsiden av håndleddet. Når det føles som temperaturen på huden din, er vannet klart.) Rør forsiktig sammen. La gjæren heve i 10 til 15 minutter.
  7. 74. Heving av gjæren
  8. 8Bland gjær og sukker i en stor, vid bolle. Tilsett det varme vannet. (Kjør vannet over innsiden av håndleddet. Når det føles som temperaturen på huden din, er vannet klart.) Rør forsiktig sammen. La gjæren heve i 10 til 15 minutter.
  9. 95. Blanding av melene
  10. 10Sikt tapiokamel, sorghummel, potetstivelse og søt ris-mel gjennom en finmasket sikt over bollen til en kjøkkenmaskin. Rør inn xanthan gum, guar gum og salt.
  11. 116. Blanding av melene
  12. 12Sikt