
Alt-Graingrøt med pølser og druer
Oppdag hvordan du lager en smakfull og mettende alt-grain grøt med pølser og druer. Perfekt for en energisk start på dagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1 kopp spelt, hvetehelter eller bygg
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- 30 gram Parmesan, revet (ca. 1 kopp)
- 2 ss usaltet smør
- 1 ss olivenolje
- 4 søte italienske pølser
- 1 kopp røde druer
- 1/2 kopp fruktig rødvin
- 1 ss rødvinseddik
- 2 kvister timian
- 1 ss usaltet smør
- Kosher-salt, nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Havregrøt: Kjør spelt i en blender eller matprosessor til det er grovhakket (alle kornene skal være åpnet, men ikke malt til pulver). Bland spelt og 4 kopper vann i en stor kjele over middels høy varme; krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen, og la småkoke under omrøring av og til, til spelt er mørt og grøten er tykk, ca. 25–35 minutter. Rør inn parmesan og smør. Tilsett mer vann, en spiseskje av gangen, om nødvendig for å løsne konsistensen.
- 2Kjør spelt i en blender eller matprosessor til det er grovhakket (alle kornene skal være åpnet, men ikke malt til pulver). Bland spelt og 4 kopper vann i en stor kjele over middels høy varme; krydre med salt og pepper. Kok opp, skru ned varmen, og la småkoke under omrøring av og til, til spelt er mørt og grøten er tykk, ca. 25–35 minutter. Rør inn parmesan og smør. Tilsett mer vann, en spiseskje av gangen, om nødvendig for å løsne konsistensen.
- 3Pølser og druer: Mens grøten småkoker, varm opp olje i en stor stekepanne over middels høy varme. Stek pølsene, snu av og til, til de er brune over hele overflaten og delvis kokte, men fortsatt rosa i midten, ca. 6–8 minutter. Tilsett druer i pannen og stek, vend og knus noen med en tresleiv, til de er brune og litt saftige, og pølsene er gjennomkokte, ca. 5 minutter. Overfør pølsene til en tallerken. Tilsett vin og eddik i pannen og kok til saften er blitt tykk og sirupsaktig, ca. 5 minutter. Ta av varmen og rør inn timian og smør, og surr pannen for å blande smøret inn i sausen; krydre med salt og pepper. Fordel korngrøten i skåler. Legg pølser, druer og saus oppå.