Hello Fresh Mobile Banner
Kremet linse- og kastanjesuppe med foie gras-krem

Kremet linse- og kastanjesuppe med foie gras-krem

oppskrift på en luksuriøs kremet suppe med linser, kastanjer og en delikat foie gras-vanilje-tilsetning, perfekt for vintermåltidet

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 til 1 1/2 kopper vegetabilsk olje
  • 2. 4 veldig tynne skiver fast, hvitt sandwichbrød, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 3. 4 ferske timianstilker
  • 4. 4 ferske persillekvister
  • 5. 4 ferske gressløk
  • 6. 2 laurbærblader (ikke California)
  • 7. 1 kopp tørkede Puy-linser (franske grønne linser; 200 gram)
  • 8. 1/2 pund vakuumpakkede kastanjer (ca. 1 1/2 kopper)
  • 9. 10 kopper kaldt vann
  • 10. 2 1/2 teskjeer kosher-salt
  • 11. 100 gram rene gåselevermedaljonger (ca. 3 1/2 unser)
  • 12. 2 store hele egg
  • 13. 2 store eggeplommer
  • 14. 1 1/2 kopper kremfløte
  • 15. 1/3 kopp skivede mandler, ristet
  • 16. Spesialutstyr: 6 ovnsikre suppetallerkener på 1 1/2 kopp og kjøkkenstrikk

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag krutonger: Varm opp 1/4 tomme olje i en 25 cm tung stekepanne over moderat varme til den er varm, men ikke røykende, deretter kok opp brødet, rør ofte, til det er dypt gyllent, ca. 1 minutt. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av.
  2. 22. Varm opp 1/4 tomme olje i en 25 cm tung stekepanne over moderat varme til den er varm, men ikke røykende, deretter kok opp brødet, rør ofte, til det er dypt gyllent, ca. 1 minutt. Overfør med en hullsleiv til tørkepapir for å renne av.
  3. 33. Lag suppen: Bind timian, persille, gressløk og laurbærblad sammen med kjøkkenhyssing for å lage en bouquet garni. Kok opp linser, kastanjer, vann, bouquet garni og 1 1/2 teskje salt i en 3-liters tung kjele. La det småkoke, delvis dekket, til linsene er møre, 20 til 25 minutter. Kast bouquet garni og sett til side 2 kopper kokevæske. Puré resten av suppen i 2 eller 3 omganger i en blender (vær forsiktig når du blander varme væsker), og sil deretter gjennom en stor sikt over en stor bolle, og kast eventuelle faste stoffer. Rør inn nok av den reserverte kokevæsken til å oppnå en tynn, kremet konsistens, og smak til med salt og pepper. (Suppen vil fortsette å tykne etter at den har stått; hold den reserverte kokevæsken tilgjengelig for å tynne ut etter behov.)
  4. 44. Bind timian, persille, gressløk og laurbærblad sammen med kjøkkenhyssing for å lage en bouquet garni. Kok opp linser, kastanjer, vann, bouquet garni og 1 1/2 teskje salt i en 3-liters tung kjele. La det småkoke, delvis dekket, til linsene er møre, 20 til 25 minutter