Artisjokke- og olivedip med fennikelcrudités
oppskrift på en smakfull artichoke olive dip med friske fennel crudites, perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. En boks på 14–16 unser hele artisjokkhjerter, skylt godt, drenert og tørket med papirhåndkle
- 1/4 kopp olivenolje
- 1 hvitløksfedd, finhakket og most til en pasta med 1/4 teskje salt
- 1/2 kopp grønne oliven i saltlake, for eksempel picholine, uten stein og hakket
- 3 spiseskjeer finhakket fersk persille
- Pynt: ferske persillekvister
- Tilbehør: 2 mellomstore fennikkelefser (noen ganger kalt anis), stilkene trimmet slik at de er jevne med lefsene, og lefsene kuttet i lengder eller trekanter til dipping
Fremgangsmåte
- 1Kjør artisjokkhjerter og olje i en food processor til en veldig glatt puré, ca. 2 minutter. Overfør puréen til en bolle og rør inn hvitløkpasta, oliven, salt og pepper etter smak. La dippen stå i kjøleskapet, dekket, i minst 4 timer og opp til 24 timer. Rør inn hakket persille i dippen og pynt med persillekvister. Server dippen med fennikel.
- 2Kjør artisjokkhjerter og olje i en food processor til en veldig glatt puré, ca. 2 minutter. Overfør puréen til en bolle og rør inn hvitløkpasta, oliven, salt og pepper etter smak. La dippen stå i kjøleskapet, dekket, i minst 4 timer og opp til 24 timer. Rør inn hakket persille i dippen og pynt med persillekvister.
- 3Server dippen med fennikel.