Hello Fresh Mobile Banner
Chorizo og potet-empanaditas

Chorizo og potet-empanaditas

oppskrift på chorizo og potet empanaditas, perfekte som forrett eller snacks. enkel å lage, smakfull og spennende smakskombinasjon.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
forrett

Ingredienser

  • 1 stor kokende potet (ca. 225 gram)
  • 1/2 pund fersk meksikansk chorizo (krydret svinekjøttpølse)
  • 1 teskje tørket oregano (helst meksikansk), smuldret
  • 2 kopper masa harina
  • 1 1/4 kopper varmt vann
  • vegetabilsk olje til dypsteking
  • Tilbehør: Guacamole eller fersk tomatsalsa

Fremgangsmåte

  1. 1Fylling: Skrell potet og skjær den i 1/4-tommers terninger. Kok potet i en kjele med kokende, saltet vann i 3 minutter, eller til den akkurat er gjennomkokt, og sil av i en sil. Fjern skinnet fra chorizoen og smuldre eller finhakk kjøttet. I en tykk stekepanne, stek chorizoen over moderat varme, under omrøring, i 5 minutter. Tilsett potet, oregano og salt etter smak, og stek, under omrøring, i ytterligere 5 minutter. La fyllet avkjøle helt. Fyllet kan lages 2 dager i forveien og oppbevares, dekket og kjølt, eller fryses i opptil 2 uker.
  2. 2Skrell potet og skjær den i 1/4-tommers terninger. Kok potet i en kjele med kokende, saltet vann i 3 minutter, eller til den akkurat er gjennomkokt, og sil av i en sil.
  3. 3Fjern skinnet fra chorizoen og smuldre eller finhakk kjøttet. I en tykk stekepanne, stek chorizoen over moderat varme, under omrøring, i 5 minutter. Tilsett potet, oregano og salt etter smak, og stek, under omrøring, i ytterligere 5 minutter. La fyllet avkjøle helt. Fyllet kan lages 2 dager i forveien og oppbevares, dekket og kjølt, eller fryses i opptil 2 uker.
  4. 4Lag deigen: Dekk to bakeplater med plastfolie. I en stor bolle, rør sammen masa harina og varmt vann til en deig dannes. Klyp av små biter av deigen og form dem til ca. førti 1-tommers baller. Overfør ballene til en bakeplate og dekk med mer plastfolie. Klipp ut to 5-tommers kvadrater av plastpose og bruk én til å dekke den nederste halvdelen av en tortillapresse. Legg en deigball i tortillapressen og dekk med det andre plastkvadratet. Lukk tortillapressen, og try