Gammeldags mocha varm sjokoladesaus

Gammeldags mocha varm sjokoladesaus

oppskrift på en klassisk gammeldags mocha varm fudge saus som er perfekt som topping til iskrem, kaker og desserter. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp usøtet kakaopulver
  • 2. 1/2 kopp kremfløte
  • 3. 1/4 kopp grovhakkede kaffebønner
  • 4. 1 1/3 kopper sukker
  • 5. 1 kopp lys mais sirup
  • 6. 1/4 kopp vann
  • 7. 4 unser usøtet sjokolade, finhakket
  • 8. 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, i terninger
  • 9. 2 teskjeer vaniljeekstrakt

Fremgangsmåte

  1. 11. Sikt kakaoen i en middels stor bolle. Kok opp fløte og malt kaffe i en tung liten kjele, rør om for å blande. Ta av varmen; dekk til og la det trekke i 10 minutter. Sil fløten gjennom en fin sil over en annen bolle, press på kaffegjennomtrengningen for å få ut så mye krem som mulig. Kok opp sukker, mais sirup, 1/4 kopp vann og kaffearomaert krem i en middels stor kjele, visp til sukkeret er oppløst. La det koke i 1 minutt, og børst sidene av kjelen med en våt kakepensel. Ta av varmen. Visp inn sjokolade, smør og vanilje. Hell 1/4 av sjokoladeblandingen i kakaoen for å fukte den, og tilsett deretter resten av sjokoladeblandingen, visp til sausen er glatt og blank. FORBEREDT: Kan lages 1 uke i forveien. Avkjøl. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp sausen forsiktig over lav varme før bruk.
  2. 22. Sikt kakaoen i en middels stor bolle. Kok opp fløte og malt kaffe i en tung liten kjele, rør om for å blande. Ta av varmen; dekk til og la det trekke i 10 minutter. Sil fløten gjennom en fin sil over en annen bolle, press på kaffegjennomtrengningen for å få ut så mye krem som mulig.
  3. 33. Kok opp sukker, mais sirup, 1/4 kopp vann og kaffearomaert krem i en middels stor kjele, visp til sukkeret er oppløst. La det koke i 1 minutt, og børst sidene av kjelen med en våt kakepensel. Ta av varmen. Visp inn sjokolade, smør og vanilje. Hell 1/4 av sjokoladeblandingen i kakaoen for å fukte den, og tilsett deretter resten av sjokoladeblandingen, visp til sausen er glatt og blank. FORBEREDT: Kan lages 1 uke i forveien. Avkjøl. Dekk til