Mango-kyllingsalat med couscous

Mango-kyllingsalat med couscous

oppskrift på mango kyllingsalat med couscous, perfekt for sommermåltidet. enkel å lage, sunn og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp marokkansk couscous
  • 2. 1 1/2 spiseskjeer finhakket grønn paprika
  • 3. 1 1/2 spiseskjeer finhakket rød paprika
  • 4. 1/4 kopp finhakket rødløk
  • 5. 1/2 kopp fersk sitronsaft
  • 6. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
  • 7. 1 spiseskje kanolaolje
  • 8. 4 kyllingbryst uten ben og skinn (på 85 gram hver)
  • 9. 1/3 kopp fersk limesaft
  • 10. 1/4 kopp japansk riseddik
  • 11. 2 spiseskjeer fullkorns sennep
  • 12. 2 spiseskjeer honning
  • 13. 2 teskjeer redusert-salt soyasaus
  • 14. 1/2 hode romanosalat
  • 15. 1/2 hode frisée
  • 16. 1/2 hode hydro Bibb-salat
  • 17. 1 kopp ruccola
  • 18. 1/2 mango, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle, bland couscous, paprika, løk, sitronsaft, 2 spiseskjeer olivenolje og 1/3 kopp vann. Krydre med salt. Sett i kjøleskapet til couscousen er mør, ca. 2 timer. I en stor stekepanne over høy varme, varm opp rapsolje. Kok kyllingen til den er gyllenbrun på undersiden, 3 til 4 minutter. Senk varmen til middels-lav. Vend kyllingen og kok den ferdig, 6 til 8 minutter. La kyllingen avkjøle; skjær den i terninger på ca. 1,5 cm. I en blender satt på middels hastighet, blend limejuice, eddik, sennep, honning og soyasaus. Tilsett sakte de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Krydre med salt. Riv opp salatbladene og bland dem med ruccola i en bolle. Fordel salaten, couscousen, kyllingen og mangoen på 4 tallerkener. Dress salaten med sennepsvinaigrette.