
Mango-kyllingsalat med couscous
oppskrift på mango kyllingsalat med couscous, perfekt for sommermåltidet. enkel å lage, sunn og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp marokkansk couscous
- 2. 1 1/2 spiseskjeer finhakket grønn paprika
- 3. 1 1/2 spiseskjeer finhakket rød paprika
- 4. 1/4 kopp finhakket rødløk
- 5. 1/2 kopp fersk sitronsaft
- 6. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje, delt
- 7. 1 spiseskje kanolaolje
- 8. 4 kyllingbryst uten ben og skinn (på 85 gram hver)
- 9. 1/3 kopp fersk limesaft
- 10. 1/4 kopp japansk riseddik
- 11. 2 spiseskjeer fullkorns sennep
- 12. 2 spiseskjeer honning
- 13. 2 teskjeer redusert-salt soyasaus
- 14. 1/2 hode romanosalat
- 15. 1/2 hode frisée
- 16. 1/2 hode hydro Bibb-salat
- 17. 1 kopp ruccola
- 18. 1/2 mango, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. I en bolle, bland couscous, paprika, løk, sitronsaft, 2 spiseskjeer olivenolje og 1/3 kopp vann. Krydre med salt. Sett i kjøleskapet til couscousen er mør, ca. 2 timer. I en stor stekepanne over høy varme, varm opp rapsolje. Kok kyllingen til den er gyllenbrun på undersiden, 3 til 4 minutter. Senk varmen til middels-lav. Vend kyllingen og kok den ferdig, 6 til 8 minutter. La kyllingen avkjøle; skjær den i terninger på ca. 1,5 cm. I en blender satt på middels hastighet, blend limejuice, eddik, sennep, honning og soyasaus. Tilsett sakte de resterende 2 spiseskjeene olivenolje. Krydre med salt. Riv opp salatbladene og bland dem med ruccola i en bolle. Fordel salaten, couscousen, kyllingen og mangoen på 4 tallerkener. Dress salaten med sennepsvinaigrette.