Blåbærmuffins

Blåbærmuffins

Lær hvordan du lager deilige blåbærmuffins med denne enkle oppskriften. Perfekt til frokost, dessert eller kaffekosen. Rask og enkel å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
frokost

Ingredienser

  • 1. 3 kopper hvetemel
  • 2. 1 kopp sukker
  • 3. 2 teskjeer bakepulver
  • 4. 1/2 teskje salt
  • 5. 1 teskje malt kanel
  • 6. 8 spiseskjeer (1 stang) usaltet smør, smeltet
  • 7. 3 store egg
  • 8. 3/4 kopp melk
  • 9. Revet skall og saft av 1 sitron
  • 10. 2 1/2 kopper ferske eller frosne blåbær (se notat)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Kled 12 store muffinsformer med papirformer og spray lett med vegetabilsk oljespray på toppen av formen. Bland eller sikt sammen mel, sukker, bakepulver, salt og kanel i en stor bolle. Visp sammen smør, egg, melk, sitrusskall og sitronsaft i en separat bolle til det er godt blandet. Legg 1 kopp blåbær i en food processor utstyrt med metallblad og puls flere ganger til de er grovt hakket. Rør de hakkede bærene inn i eggblandingen. Tilsett eggblandingen i melblandingen og rør forsiktig til de tørre ingrediensene er fuktige og godt blandet. Ikke overrør. Vend inn de resterende hele blåbærene. Fordel røren i de forberedte muffinsformene med en stor iskremkopp (1/3 kopp). Røren skal nå opp til kanten av papirformen eller formen. Stek i 25 til 30 minutter, til de er lett gyldne og en kakepinne satt inn i midten av en muffins kommer ut ren. Ta ut av ovnen og la avkjøle i 5 minutter. Vend muffinsene ut av formen og server umiddelbart.