
Rabarbrastekepai
Lær hvordan du lager en deilig rhubarb streusel pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommer- og høstsesongen. Enkel å lage og smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 1/4 kopper hvetemel
- 2. 3/4 stykke (6 spiseskjeer) kaldt usaltet smør, skåret i biter
- 3. 2 spiseskjeer kaldt vegetabilsk fett (vegetarisk fett)
- 4. 1/4 teskje salt
- 5. rå ris til å veie opp skallet
- 6. 1 kopp sukker
- 7. 3 spiseskjeer hurtigkokende tapioca
- 8. 1/2 teskje vanilje
- 9. 5 kopper rhubarb i 1/2-tommers biter, trimmet og fersk (ca. 900 gram) eller tint frossen rhubarb
- 10. 2 spiseskjeer usaltet smør, skåret i biter
- 11. 1/4 kopp lett pakket lyst brunt sukker
- 12. 1/2 kopp hvetemel
- 13. 2 spiseskjeer usaltet smør, skåret i biter
- 14. 1/4 teskje kanel
- 15. 1/4 kopp finhakkede valnøtter
- 16. et eggvask laget av å vispe sammen 1 stort egg med 1 spiseskje vann
- 17. ca. 1/4 kopp ripsgele, smeltet
Fremgangsmåte
- 11. Lag pâté brisée
- 2I en stor bol blander du melet, smøret, vegetabilsk fett og saltet til blandingen ligner gryn. Tilsett 2 spiseskjeer isvann, vend inn blandingen til vannet er absorbert, og tilsett mer isvann om nødvendig for å danne en deig. Form deigen til en ball. Dryss melet over deigen og la den hvile, innpakket i vokspapir, i 1 time.
- 3Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse på en lett melet overflate. Pass på at den passer i en paiform på 23 cm (1 kvart). Pynt kanten dekorativt. Dekk skallet med aluminiumsfolie, fyll folien med ris, og stek skallet midt i en forvarmet ovn på 220°C (425°F) i 10 minutter. Fjern forsiktig ris og folie, og stek skallet i ytterligere 3–5 minutter, eller til det er lyst gyllent.
- 42. I en stor bolle blander du melet, smøret, vegetabilsk fett og saltet til blandingen ligner gryn. Tilsett 2 spiseskjeer isvann, vend inn til vannet er absorbert, og tilsett mer isvann om nødvendig for å danne en deig. Form deigen til en ball. Dryss melet over deigen og la den hvile, innpakket i vokspapir, i 1 time.
- 53. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse på en lett melet overflate. Pass på at den passer i en paiform på 23 cm (1 kvart). Pynt kanten dekorativt. Dekk skallet med aluminiumsfolie, fyll folien med ris, og stek skallet midt i ovnen på 220°C (425°F) i 10 minutter. Fjern forsiktig ris og folie, og stek skallet i ytterligere 3–5 minutter, eller til det er lyst gyllent.
- 64. Lag fyllet: I en stor bolle rører du sammen sukker, tapioka, en klype salt, vanilje, rabarbra og smør til blandingen er godt kombinert





