Rabarbrastekepai

Rabarbrastekepai

Lær hvordan du lager en deilig rhubarb streusel pie med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommer- og høstsesongen. Enkel å lage og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/4 kopper hvetemel
  • 2. 3/4 stykke (6 spiseskjeer) kaldt usaltet smør, skåret i biter
  • 3. 2 spiseskjeer kaldt vegetabilsk fett (vegetarisk fett)
  • 4. 1/4 teskje salt
  • 5. rå ris til å veie opp skallet
  • 6. 1 kopp sukker
  • 7. 3 spiseskjeer hurtigkokende tapioca
  • 8. 1/2 teskje vanilje
  • 9. 5 kopper rhubarb i 1/2-tommers biter, trimmet og fersk (ca. 900 gram) eller tint frossen rhubarb
  • 10. 2 spiseskjeer usaltet smør, skåret i biter
  • 11. 1/4 kopp lett pakket lyst brunt sukker
  • 12. 1/2 kopp hvetemel
  • 13. 2 spiseskjeer usaltet smør, skåret i biter
  • 14. 1/4 teskje kanel
  • 15. 1/4 kopp finhakkede valnøtter
  • 16. et eggvask laget av å vispe sammen 1 stort egg med 1 spiseskje vann
  • 17. ca. 1/4 kopp ripsgele, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 11. Lag pâté brisée
  2. 2I en stor bol blander du melet, smøret, vegetabilsk fett og saltet til blandingen ligner gryn. Tilsett 2 spiseskjeer isvann, vend inn blandingen til vannet er absorbert, og tilsett mer isvann om nødvendig for å danne en deig. Form deigen til en ball. Dryss melet over deigen og la den hvile, innpakket i vokspapir, i 1 time.
  3. 3Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse på en lett melet overflate. Pass på at den passer i en paiform på 23 cm (1 kvart). Pynt kanten dekorativt. Dekk skallet med aluminiumsfolie, fyll folien med ris, og stek skallet midt i en forvarmet ovn på 220°C (425°F) i 10 minutter. Fjern forsiktig ris og folie, og stek skallet i ytterligere 3–5 minutter, eller til det er lyst gyllent.
  4. 42. I en stor bolle blander du melet, smøret, vegetabilsk fett og saltet til blandingen ligner gryn. Tilsett 2 spiseskjeer isvann, vend inn til vannet er absorbert, og tilsett mer isvann om nødvendig for å danne en deig. Form deigen til en ball. Dryss melet over deigen og la den hvile, innpakket i vokspapir, i 1 time.
  5. 53. Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse på en lett melet overflate. Pass på at den passer i en paiform på 23 cm (1 kvart). Pynt kanten dekorativt. Dekk skallet med aluminiumsfolie, fyll folien med ris, og stek skallet midt i ovnen på 220°C (425°F) i 10 minutter. Fjern forsiktig ris og folie, og stek skallet i ytterligere 3–5 minutter, eller til det er lyst gyllent.
  6. 64. Lag fyllet: I en stor bolle rører du sammen sukker, tapioka, en klype salt, vanilje, rabarbra og smør til blandingen er godt kombinert