Glaserte kastanjer med grønne bønner

Glaserte kastanjer med grønne bønner

Oppdag hvordan du lager deilige glaserte kastanjer med friske haricots verts. En smakfull rett som passer perfekt til høsten og vinteren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/3 kopp finhakket sjalottløk
  • 2. 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
  • 3. 1 (14- til 15-oz) glass hele ristede kastanjer* (3 kopper)
  • 4. 1/2 kopp kyllingbuljong
  • 5. 1/4 kopp Sortilège lønnesirup** eller 1/4 kopp kanadisk whisky blandet med 1 spiseskje ren lønnesirup
  • 6. 900 g haricots verts eller andre tynne grønne bønner, trimmet

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok sjalottløk i 2 spiseskjeer smør i en 25-centimeters tung stekepanne over middels varme, rør av og til, til den er lett brunet, ca. 5 minutter. Tilsett kastanjer, buljong og likør, og la det småkoke, sving pannen av og til, til væsken er fordampet og kastanjene er glasert, 3 til 5 minutter. Krydre med salt og pepper, fjern deretter fra varmen og hold det varmt. Kok bønner i en stor kjele (6 til 8 liter) med kokende, saltet vann, uten lokk, til de er sprø-møre, 4 til 5 minutter. Sil av vannet i en sil, og overfør deretter bønnene med tang til en stor bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La bønnene renne godt av. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene smør i en 30-centimeters tung stekepanne over moderat høy varme til det er lett brunet. Tilsett bønnene og vend dem rundt til de er gjennomvarme, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
  2. 22. Kok sjalottløk i 2 spiseskjeer smør i en 25-centimeters tung stekepanne over middels varme, rør av og til, til den er lett brunet, ca. 5 minutter. Tilsett kastanjer, buljong og likør, og la det småkoke, sving pannen av og til, til væsken er fordampet og kastanjene er glasert, 3 til 5 minutter. Krydre med salt og pepper, fjern deretter fra varmen og hold det varmt.
  3. 33. Kok bønner i en stor kjele (6 til 8 liter) med kokende, saltet vann, uten lokk, til de er sprø-møre, 4 til 5 minutter. Sil av vannet i en sil, og overfør deretter bønnene med tang til en stor bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La bønnene renne godt av.
  4. 44. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene smør i