
Glaserte kastanjer med grønne bønner
Oppdag hvordan du lager deilige glaserte kastanjer med friske haricots verts. En smakfull rett som passer perfekt til høsten og vinteren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp finhakket sjalottløk
- 2. 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
- 3. 1 (14- til 15-oz) glass hele ristede kastanjer* (3 kopper)
- 4. 1/2 kopp kyllingbuljong
- 5. 1/4 kopp Sortilège lønnesirup** eller 1/4 kopp kanadisk whisky blandet med 1 spiseskje ren lønnesirup
- 6. 900 g haricots verts eller andre tynne grønne bønner, trimmet
Fremgangsmåte
- 11. Kok sjalottløk i 2 spiseskjeer smør i en 25-centimeters tung stekepanne over middels varme, rør av og til, til den er lett brunet, ca. 5 minutter. Tilsett kastanjer, buljong og likør, og la det småkoke, sving pannen av og til, til væsken er fordampet og kastanjene er glasert, 3 til 5 minutter. Krydre med salt og pepper, fjern deretter fra varmen og hold det varmt. Kok bønner i en stor kjele (6 til 8 liter) med kokende, saltet vann, uten lokk, til de er sprø-møre, 4 til 5 minutter. Sil av vannet i en sil, og overfør deretter bønnene med tang til en stor bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La bønnene renne godt av. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene smør i en 30-centimeters tung stekepanne over moderat høy varme til det er lett brunet. Tilsett bønnene og vend dem rundt til de er gjennomvarme, ca. 2 minutter. Krydre med salt og pepper.
- 22. Kok sjalottløk i 2 spiseskjeer smør i en 25-centimeters tung stekepanne over middels varme, rør av og til, til den er lett brunet, ca. 5 minutter. Tilsett kastanjer, buljong og likør, og la det småkoke, sving pannen av og til, til væsken er fordampet og kastanjene er glasert, 3 til 5 minutter. Krydre med salt og pepper, fjern deretter fra varmen og hold det varmt.
- 33. Kok bønner i en stor kjele (6 til 8 liter) med kokende, saltet vann, uten lokk, til de er sprø-møre, 4 til 5 minutter. Sil av vannet i en sil, og overfør deretter bønnene med tang til en stor bolle med is og kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. La bønnene renne godt av.
- 44. Varm opp de resterende 2 spiseskjeene smør i





