
Indrefilet av storfe med geitostsaus
Lær hvordan du lager saftig oksefilet med kremet geitostsaus. Perfekt for en elegant middag for to eller en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper melk
- 2. 3 skiver hvitt brød, skorpene fjernet, brødet revet i små biter
- 3. 1 stort egg, hardkokt, hakket
- 4. 1/4 kopp myk, fersk geitost (som Montrachet), ca. 2 gram
- 5. 1 hvitløksfedd, hakket
- 6. 1 teskje Dijon-sennep
- 7. 1/4 kopp olivenolje
- 8. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 9. En klype sukker
- 10. En klype malt hvit pepper
- 11. 6 biffer av storfe indrefilet, 7- til 8-unse
- 12. 1/2 kopp hvetemel
- 13. 2 spiseskjeer (1/4 stang) smør
- 14. 1/4 kopp Zinfandel eller annet tørt rødvin
- 15. 3 spiseskjeer hakket frisk gressløk
- 16. Oppskrift på Zinfandel-glassert sjalottløk
- 17. Oppskrift på smørmelk- og spinatspätzle
Fremgangsmåte
- 11. Kok opp melk i en liten kjele. Overfør til en foodprocessor. Tilsett brød og kjør til det er godt blandet. Tilsett egg, geitost, hvitløk og sennep. Kjør bare til det er blandet. Med foodprocessoren i gang, tilsett gradvis olje og sitronjuice; kjør til sausen er glatt. Overfør sausen til en middels stor kjele. Smak til med sukker, hvit pepper og salt. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Kutt hver biff i to på tvers. Bruk en kjøtthammer og bank hver bit på arbeidsflaten til ca. 1/3 toms tykkelse. Krydre med salt og pepper. Vend biffene i mel, og rist av overflødig mel. Smelt 1 ss smør i en stor stekepanne over høy varme. Stek storfe i porsjoner til de er brune, og tilsett mer smør etter behov, ca. 1 minutt per side. Overfør storfe til et serveringsfat. Tilsett vin i pannen; kok opp. Legg storfe i pannen og vend for å dekke. Ta av varmen. La geitostsausen småkoke. Rør inn finhakket gressløk. Skje litt saus på hver av 6 tallerkener. Plasser 2 storfe scallops oppå sausen på hver tallerken. Fordel sjalottløk og eventuelt glasur mellom tallerkenene. Server med spaetzle ved siden av, og pass på å servere resten av sausen separat.
- 22. Kok opp melk i en liten kjele. Overfør til en foodprocessor. Tilsett brød og kjør til det er godt blandet. Tilsett egg, geitost, hvitløk og sennep. Kjør bare til det er blandet. Med foodprocessoren i gang, tilsett gradvis olje og sitronjuice; kjør til sausen er glatt. Overfør sausen til en middels stor kjele. Smak til med sukker, hvit pepper og salt. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
- 33. Kutt hver





