Indrefilet av storfe med geitostsaus

Indrefilet av storfe med geitostsaus

Lær hvordan du lager saftig oksefilet med kremet geitostsaus. Perfekt for en elegant middag for to eller en spesiell anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 kopper melk
  • 2. 3 skiver hvitt brød, skorpene fjernet, brødet revet i små biter
  • 3. 1 stort egg, hardkokt, hakket
  • 4. 1/4 kopp myk, fersk geitost (som Montrachet), ca. 2 gram
  • 5. 1 hvitløksfedd, hakket
  • 6. 1 teskje Dijon-sennep
  • 7. 1/4 kopp olivenolje
  • 8. 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 9. En klype sukker
  • 10. En klype malt hvit pepper
  • 11. 6 biffer av storfe indrefilet, 7- til 8-unse
  • 12. 1/2 kopp hvetemel
  • 13. 2 spiseskjeer (1/4 stang) smør
  • 14. 1/4 kopp Zinfandel eller annet tørt rødvin
  • 15. 3 spiseskjeer hakket frisk gressløk
  • 16. Oppskrift på Zinfandel-glassert sjalottløk
  • 17. Oppskrift på smørmelk- og spinatspätzle

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp melk i en liten kjele. Overfør til en foodprocessor. Tilsett brød og kjør til det er godt blandet. Tilsett egg, geitost, hvitløk og sennep. Kjør bare til det er blandet. Med foodprocessoren i gang, tilsett gradvis olje og sitronjuice; kjør til sausen er glatt. Overfør sausen til en middels stor kjele. Smak til med sukker, hvit pepper og salt. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.) Kutt hver biff i to på tvers. Bruk en kjøtthammer og bank hver bit på arbeidsflaten til ca. 1/3 toms tykkelse. Krydre med salt og pepper. Vend biffene i mel, og rist av overflødig mel. Smelt 1 ss smør i en stor stekepanne over høy varme. Stek storfe i porsjoner til de er brune, og tilsett mer smør etter behov, ca. 1 minutt per side. Overfør storfe til et serveringsfat. Tilsett vin i pannen; kok opp. Legg storfe i pannen og vend for å dekke. Ta av varmen. La geitostsausen småkoke. Rør inn finhakket gressløk. Skje litt saus på hver av 6 tallerkener. Plasser 2 storfe scallops oppå sausen på hver tallerken. Fordel sjalottløk og eventuelt glasur mellom tallerkenene. Server med spaetzle ved siden av, og pass på å servere resten av sausen separat.
  2. 22. Kok opp melk i en liten kjele. Overfør til en foodprocessor. Tilsett brød og kjør til det er godt blandet. Tilsett egg, geitost, hvitløk og sennep. Kjør bare til det er blandet. Med foodprocessoren i gang, tilsett gradvis olje og sitronjuice; kjør til sausen er glatt. Overfør sausen til en middels stor kjele. Smak til med sukker, hvit pepper og salt. (Kan lages 1 dag i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskap.)
  3. 33. Kutt hver